8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum uputio otvoreno pismo direktoru “Morskog dobra”

Kalimanj – Tivat

Bokeški Forum uputio je juče otvoreno pismo direktoru Morskog dobra Predragu Jelišiću (DPS) u vezi namjere te firme da u koncesiju najpovoljinem ponuđaču, na korišćenje ustupi gradsku lulicu Klaimanj u Tivtu u kojoj je oko 340 tzv. komunalnih vezova za mala plovila mjesnog stanovništva.

„Zamislite g. Predraže Jelušiću, važni direktore lažnog Morskog dobra, svoju kuću u kojoj morate da plaćate korištenje sopstvene sobe… Pa da u toj sobi morate nekog, ko usput nema ni zrna savjesti ili morala, trpite. Svaki njegov hir, javašluk, nemar, nebrigu. Pa da tog istog čovjeka, koji je usput poludaltonista (razaznaje samo boju novčanica) pitate u koju ćete boju sobu okrečiti. A on Vam, kaže da ne možete, jer su stigli bolji zakupodavaci da unajme sobu čiji ste Vi formalni vlasnik. Onu istu koju ste nasljedili od đedovog đeda i koju sad ne vodeći računa ni o kakvim ljudskim nazorima gubite. Silom na sramotu“- stoji u obraćanju Bokeškog Foruma direktoru Morskog dobra.

Opština Tivat nije uspjela da kod Vlade koja je Kalimanj proglasila lukom od lokalnog značaja, izdejstvuje da se gradska lulčica koju su sredstvima samodoprinosa osamdesetih godina 20.vijeka sagradili sami Tivćani, ostavi tom gradu i da se ne izdaje koncesionaru. Morsko dobro po nalogu Vlade, sprema se da raspiše tender za izdavanje Kalimanja, a gradska uprava Tivta najavila je da će nastojati da obezbjedi da novi koncesionar bude tivatsko Komunalno preduzeće koje je i do sada upravljalo tom marinom. Zbog toga su opštinari u nacrtu budžeta grada za 2018. predvidjeli iznos od 50 hiljada eura kojim će konkurisati za dobijanje koncesije za vlastitu gradsku lučicu od Morskog dobra, a dodatnih 200 hiljada eura opredijeljeno je za obimne radove bagerisanja i produbljenja akavtoriuma lučice i njenog prilaznog kanala između rtova Pakovo i Belane. U Opštini računaju da će im to ulaganje uz 50 hiljada eura koliko su spremni da plate koncesionu nadoknadu, biti dovoljno da zadrže upravllanje grada Tivta nad njegovom sopstvenom gradskom lučicom.

Kalimanj

Tim povodom iz Bokeškog Foruma juče su direktora Morskog dobra Predraga Jelušića u otvorenom pismu pitali da li bi on bio spreman da plaća državi da koristi sobu sopstvene kuće.

„Osjećali bi ste se g. Jelušiću, isto onako kako se sad osjećaju prevareni, poniženi, izmanipulisani Tivćani i Bokelji kojima ova partijska podgorička oligarija, uz pomoć Vas, političkih poslušnika i karijerista pomaže uzima i “crno ispod nokta”. Lučica Kalimanj biće samo kap koja će preliti čašu prepunu žuči. A poslije toga neko će morati da odgovara za posljedice. Na ovaj ili onaj način“- poručili su iz Bokeškog Foruma.

 

Najčitanije