Bokeški Forum: Krivca naći i kazniti, pod hitno !

Zagađenje

Pojava naftne mrlje na potezu od Porto Montenegra do Palme u Tivtu još jedan je u nizu ekoloških incidenata koji je zadesio tivatski zaliv. I na našu žalost nije ni prvi, a sigurno ni posljednji u nizu incidenata koji nam se dešava.

Ono što je najgore u čitavom ovom događaju je što će imati isti epilog kao i svi dosadašnji. Vodiće se pod onim poznatim: počinilac nije poznat ! U vremenu u kojem živimo, u kojem je takve stvari vrlo lako otkriti za nas iz “ˇBokeškog Foruma” ovakav epilog nije prihvatljiv.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine i ostali nadležni organi ne rade svoj posao kako treba. Očekujemo da se povodom ovog incidenta oglasi i Zeleni tim.

Jer, ukoliko je ekološka katastrofa to kad neki kućni ljubimac obavi nuždu na prostoru “grada u gradu”, i čitava lokalna uprava se sjati da kukom i motikom kazni “vinovnika” onda je i u ovom slučaju potrebno preduzeti odgovarajuće mjere.

Tivat i Tivćani, sa ili bez inopartnera žive od turizma, a ovo je sve samo ne dobra reklama pred skorašnju sezonu, kaže se u saopštenju Bokeškog Foruma.

9 Komentari

 1. LAKO JE UTVRDITI.
  SAMA LUCICA JE PUNA ULJA A U BLIZINI SU I DVA AUTO SERVISA KOJA ISPUNJAVAJU SVE EKOLOSKE USLOVE SKLADISTENJA.
  SAMO JE PITANJE DOKLE IH KO CUVA A POGLEDAJTE ATMOSFERSKE KANALE PORED TIH SERVISA.
  ODGOVORNI

  • Onda ce neko reci “Vidite nesavjesni vlasnici barki u lucici Kaliman ispustaju ulje u lucicu ,treba je privatizovati,” a ustvari ulje dolazi kanalima i potocima koji se ulivaju u Lucicu.
   Isto je bilo i sa Arsenalom ,potok iz Markusevine koji se ulivao u more unutar Arsenala i potok Rosino koji dolazi iz Mazine i Tripovica se uliva kod Kapetnije ,svo ulje i plastiku sto su ti potoci donijeli u more pripisivano je Arsenalu kao glavnom zagadjivacu a sad kad je Porto onda treba naci pravog krivca pa i ako je ulje sa neke Jahte moze biti da je i iz nekog potoka.

   • xxy… nasa namjera i jeste da se kazne odgovorni. prije svega neradnici iz Opštine. pun Tivat komunalaca i Sekretara koji ne obavljaju svoj posao. Nikako samo SAD. nego UVIJEK. Ko god bio krivac, a mirise nam da je to PM, koji ostali dio zaliva tretira kao da ne postoji i pusta nam svoja g…a.

  • Đe bi nama kraj bio da ste se vi malo ranije sjetili da ste bokelji, pa se privatili “motika”!? Ono, recimo, kad je bila privatizacija “Župe”, “Sv.Marka”….

 2. Ne mogu a da ne pitam, vas koji ste se “juče” sjetili da ste iz Boke i da je treba branit jer je objektivno ugrožena kao nikad do sad, koliki je interes nekoga ko je vlasnik takve marine kao što je PM, da “pušta svoja g…a” u sopstveno “dvorište”? Ili, kolika je vjerovatnoća da tako nešto PM nema užancu činjet na kraj, između vila i hotela sa više zvjezdica, ali baš ima merak da se “istovari” u svoj mandrać!? I nemojte sad molim vas, trošit vrijeme da mi nađete adekvatno ime sa sve DPS predznakom, nego bi bilo bolje da se dram oglednemo svi zajedno i da vidimo ko to i zašto ne čini ono za što je plaćen i ovlašćen? Ako nema zakona od Arsenala pa preko Toša sve do PM, zašto nema, ili ako ima, zašto ima!?A šporkaćona je vazda deboto bilo, i biće! Samo im treba izmjerit dubinu špaga i takulina, dokle svi nijesmo završili u”PM”!!!

 3. …I đe bi nama kraj bio da ste se vi malo ranije sjetili koliki ste bokelji pa se privatili motika? Kad je recimo bila privatizacija “Župe”, “Sv.Marka”…???

 4. I danas se mogla vidjet mrlja koja izlazi iz kanala u lucici kalimanj stono tome sad neko ne pise. Komunalne sluzbe se nisu udostojile da pogledaju vec se igraju macke i miseva sa taksistima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.