7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum: Devastiranje Luštice

Luštica

U vremenu u kojem megalomanski projekti ne silaze sa usta aktuelne vlasti i kad je mjera uspjeha postalo devastiranje svega  vrijednog, mještani poluostrva Luštice muče muku sa problemima nekarakterističnim za XXI vijek. Toliko je Luštica napredovala pod DPS vlašću, da od tog napretka teško da će mo moći da se oporavimo.

Brojni su primjeri toga ali evo samo nekoliko najkarakterističnijih:

– Svojevremeno je putnike sa Rosa prevozio željezni brod “ˇObosnik” sa stotinjak mjesta i kužinom, a pored njega postojala su i četiri manja broda leuta, zastakljeni i sa salonima. Danas imamo pasaru sa ceradom

– U to, za stanovnike Luštice daleko sretnije vrijeme imalo smo moderne autobuse firmi “Sanos” i “Dubrava” pune putnika. Danas imamo kombi koji prevozi dvoje, a kad je gužva čak i troje putnika.

– Na Luštici su postojale dvije škole. Danas nema ni jedne

– Zahvaljujući politici državne vlasti i njenom maćehinskom odnosu prema Luštici, toliko se kuća zatvorila i toliko populacije sa Luštice odselilo.

Bokeški forum

Mještani Luštice ne traže nikakve posebne benefite, niti poseban status, već samo ostvarenje prava na normalan život. U kojem se neće dičiti podacima na papiru već rješavanjem stvarnih problema, poručuje Sandra Janković sekretar Bokeškog Foruma podružnice Luštica.

 

Najčitanije