15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

“Bokaquarium” biće otvoren krajem maja – donosimo izgled uređena obale oko Instituta

Otvaranje prvog javnog akvarijuma u Crnoj Gori u sklopu Instituta za biologiju mora u Kotoru planirano je krajem maja 2020. godine.

U sklopu cijelokupnog projekta planirano je uređenje dijela obale ispred budućeg javnog akvarijuma. Kako će prostor oko Instituta za biologiju mora izgledati možete pogledati na fotografijama kompijuterskog prikaza.

Nosilac cjelokupnog projekta je Institut za biologiju mora iz Kotora, a pored JP za upravljanje morskim dobrom, značajnu podršku je obezbjedilo Ministarstvo poljoprivrede i održivog razvoja i Ambasada Norveške u Crnoj Gori kao najveći donator.

Kompijuterski prikaz uređenjA obale IBM

Podsjetimo, krajem decembra direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i direktor Instituta za biologiju mora iz Kotora Mirko Đurović potpisali su danas Sporazum o finansiranju uređenja dijela obale ispred budućeg javnog akvarijuma.

U skladu sa Planom korišćenja sredstava, JP za upravljanje morskim dobrom opredjeljuje ukupno 80.000 € koje će donirati iz dva dijela, odnosno po 40.000 € u 2019. i 2020. godini.  Sporzumom je definisano da se ova sredstva namjene za izgradnju interaktivnog parka i uređenje dijela obale u okviru budućeg akvarijumskog kompleksa u dvorištu Instituta za biologiju mora.

Budući Akvarijum Boka

Nakon potpisivanja Sporazuma o donaciji, direktor Instituta Mirko Đurović je izrazio zadovoljstvo što JP za upravljanje morskim dobrom podržava rad te institucije u svim segmentima, te istakao da je ova donacija ujedno potvrda dugoročne dobre saradnje i značajna podrška otvaranju prvog javnog akvarijuma u Crnoj Gori – “Bokaquarium”.

“JP Morsko Dobro biti jedan od aktivnih učesnika u realizaciji projekata “Bokaquarium”, koji će pored edukativnog karaktera imati važno mjesto u turističkoj ponudi opštine Kotor i cijele Crne Gore” – kazao je tom prilikom Jelušić.

Izvor:Boka News

Najčitanije