11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Barska plovidba obnavlja ugovor s Jadrolinijom

Brod Dubrovnik

Rukovodstvo Barske plovidbe nije uspjelo kupiti polovni trajekt pa će i ove godine putnike od Bara do Barija prevoziti hrvatski putnički brod, “Dubrovnik”, vlasništvo Jadrolinije.

Predsjednik Odbora direktora Barske plovidbe kapetan Ljubo Kočović kazao je da predstavnici te kompanije ovih dana pregovaraju s čelnicima Jadrolinije, te da bi ugovor o poslovnoj suradnji trebao biti uskoro potpisan.

“Usuglašavamo uvjete poslovanja i red plovidbe između crnogorske i talijanske obale”, kazao je Kočović, dodajući da Barska plovidba ne odustaje od kupovine trajekta.

“Nastavljamo pratiti tržište. Također, radi se analiza profitabilnosti linije Bar-Bari-Bar”, kazao je Kočović, naglašavajući da premijer Duško Marković uvažava želju kompanije da kupi brod.

Kočović ističe da na tržištu ima brodova, ali cijena tih putničkih brodova koji zadovoljavaju uvjete za ovu liniju premašuju budžet državne kompanije. Preko 50 godina Crnu Goru je s Europom povezivala redovna pomorska linija BarBari-Bar.

U prosincu 2016. godine redovna linija je ukinuta, nakon što je putničkom brodu „Sveti Stefan 2″ ukinuta klasa, i trajekt je završio u turskom rezalištu.

Premijer Marković je tijekom nedavne posjete Baru rekao da kupovina putničkog broda za liniju Bar-Bari nije zatvoreno pitanje, ali da kompanija sada nema potencijal za investiciju od 10 do 15 milijuna eura.

Najčitanije