13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – Avanturistički park na Vrbanju iz programa prekogranične saradnje

Avanturistički park

Projekat “Adriatic canyoning” u kojem je partner Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog odobren je u okviru poziva Interreg-IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Ovim projektom konkurisano je u okviru prioritetnog cilja 3. „Unapređenje i razvoj turizma i zaštita kulturne i prirodne baštine“. Lider projekta je Grad Široki brijeg, a partneri su, pored Agencije za izgradnju i razvoj Herceg-Novog, i: Općina Grude, Grad Drniš, Grad Obrovac, i Zadra nova – Razvojna agencija zadarske županije.

Ukupan budžet za realizaciju aktivnosti svih partnera je 1.997,489,25 €, u okviru koga je budžet za Herceg Novi 314,621,70 eura.

Projekat predviđa izgradnju avanturističkog parka na području Vrbanja oko tzv. Šteficine (šumareve) kuće.

Planirano stanje terena koje je predviđeno za montiranje adrenalinskog parka, u okolini Šteficine kuće na Vrbanju

Iščekujući informaciju o pozitivnim rezultatima kandidovanih projekata, u Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg-Novog, u proteklom periodu su izradili tehničku dokumentaciju za projekat adrenalinskog parka na Vrbanju. Dokumentaciju je, uz odobrenje nadležnog opštinskog Sekretarijata potrebno priložiti u momentu potpisivanja ugovora sa Evropskom komisijom, početkom marta 2017. god, objašnjavaju iz Agencije.

Avanturistički park

U okviru prioritetnog cilja 3. predato je ukupno 37 projekata, odobreno je samo pet, među kojima je “Adriatic canyoning” po broju bodova trećerangirani na listi. Na triateralnom pozivu prekogranične saradnje, u okviru sva četiri prioritetna cilja, predato je ukupno 165 projekata.

 

Najčitanije