10 C
Kotor

Slušaj online radio

Ambasada Japana donirala vozilo hercegnovskoj Službi zaštite i spasavanja

Donacija Japana

Ambasada Japana u Beogradu danas je zvanično donirala hercegnovskim vatrogascima novo malo navalno vozilo, u okviru POPOS projekta „opremanja Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi“. Donacija je vrijedna 63 hiljade eura, a vozilo će po potrebi biti korišteno na Šetalištu Pet Danica, u zaleđu grada i na aktivnim požarima.

Prije obraćanja prvog sekretara ambasade Japana g. Jamata Masajošija i predsjednka Opštine Herceg Novi Stevana Katića predstavnicima medija, pripadnici Službe zaštite i spasavanja izveli su pokaznu vježbu gašenja zapaljenog automobila sa novim navalnim vozilom.

-Sa ovim projektom, obezbjeđeno je više od 63 hiljade eura za nabavku vatrogasnog vozila i spasilačke opreme. Čuo sam da je u poslednjih nekoliko godina Opština Herceg Novi bila pogođena brojnim šumskim požarima. Donirana oprema biće korištena za sve aktivnosti na gašenju požara, naročito u strmim ulicama, starom gradu i u blizini Škvera.

Vlada Japana će nastaviti da pruža pomoć na lokalnom nivou od koje će koristi imati svi građani Crne Gore, pa se i nadam da će dobri odnosi među našim zemljama biti još bolji u budućnosti, kazao je g. Masajoši na konferenciji za novinare.

Donacija Japana

-Donacijom malog navalnog vozila niste pomogli samo Službi zaštite i spasavanja našeg grada. Pomogli ste našim građanima i svima nama kojima je zadatak da društvo činimo bezbjednim i prosperitetnim za sve. Pored spremnosti i želje svih nas da očuvamo našu zajednicu sigurnom, za tako nešto potrebna su finansijska sredstva, savremena oprema i dobri odnosi sa susjednim državama i gradovima, ali, kako se pokazuje, potrebna je i prijateljska ruka jakih i uređenih država kao što je Japan, poručio je Katić uz riječi zahvalnosti.

Kancelarija za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi inicirala je ovaj projekat sa ambasadom Japana u Beogradu još 2016. godine, ugovor o donaciji potpisan je 2017., da bi danas bio realizovan.

Najčitanije