Aktuelno iz Tivta

Tivat

U svim vidovima registrovanog smještaja na području Tivatske rivijere trenutno boravi ukupno 625 zvanično orijavljenih gostiju, što je na nivou posjete u isto vrijeme prošle godine – saopštila je danas Turistička organizacija Tivta.

Svi prijavljeni gosti su iz inostrantva i trenutno u Tivtu nema nijednog turiste iz Crne Gre. U hotelima boravi 88 gostiju, dok 537 posjetilaca koristi usluge izdavalaca privatnog smještaja.

Morsko Dobro gradi rampu za ulazak u more osoba sa invaliditetom
Radovi na Ponti Seljanova

Radnici i operativa preduzeća “V projekt” iz Nikšiča počeli su na plaži Ponta Seljanova u Tivtu, radove na izgradnji armirano-betonske rampe za ulazak u more osoba sa invaliditetom. Rampa sa prilaznim stazama treba da bude završena do 1.aprila, a posao vrijedan 32.804 eura, finansira JP Morsko Dobro iz Budve.

Pored betonske rampe za prilaz moru, projekat predviđa postavljane drvenog platoa za sunčanje, prilaza od drveta, kabine za presvlačenje i mobilijara. Iz SAD je Morsko Dobro već  nabavilo su specijalna kolica za pristup moru, a predviđeno je i postavljanje mobilnog toaleta.

Iz Morskog Dobra danas su saopštili da je to JP pred početak turističke sezone 2017. godine izgradilo i pristupnu rampu za potrebe lica sa smanjenom pokretljivošću i lica sa invaliditetom na Slovenskoj plaži u Budvi (gradska plaža ispred Hotela Park), koja je tokom ljetnjih mjeseci bila na raspolaganju mještanima, turistima i posjetiocima kojima je bila neophodna za pristup moru. Sredinom novembra 2017. godine započeti su radovi na izgradnji takve rapme na Topolici u Baru, koja je u potpunosti izgrađena pred kraj prošle godine, dok je postavljanje zaštitne ograde i pratećih sadržaja iz praktičnih razloga očekuje na proljeće. Uz izgradnju rampe na plažći Ponta Seljanova u Tivtu, Morsko Dobro je već  izvršilo i nabavku mehaničke dizalice za potrebe lica sa invaliditeom, a koja će pred početak ljetnje turističke sezone 2018. godine biti postavljena na Žutoj plaži u Kotoru.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.