Agencije za razvoj i zaštitu Orjena – Pješačka tura kroz tri sela hercegnovskog zaleđa

Pridružite nam se u subotu, 24. februara u zanimljivoj i laganoj pješačkoj turi kroz čak tri sela hercegnovskog zaleđa! Polazak je u 9 sati sa platoa ispred samoposluge „Idea“ na Toploj II, poručuju iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Tura će se odvijati starim kamenim putem, tradicionalnom pješačkom komunikacijom između Tatar bašte, Sušćepana, Ratiševine i Mokrina. Osim samih sela, posjetićemo crkve – Sv. Kozmu i Damjana, odnosno, Sv. Iliju, smještene na vrhovima brda sa odličnim pogledom, stari most Žukovnjak, kao i izvor Bostan na Sušćepanu. Planirano je da tura završi do 14 sati.

Ova trasa je prošle godine na inicijativu MZ Sušćepan- Ratiševina-Trebesin markirana u standardu planiskih staza, a uskoro će na svim ključnim tačkama biti montirana i standardna vertikalna signalizacija, čime će se zaokružiti rad na stvaranju preduslova za razvoj aktivnog turizma i raznih izletničkih programa. Uređene pješačke staze kroz prirodu postale su sastavni dio ponude svakog ozbiljnog turističkog mjesta, tako da ćemo predstojećom turom ujedno izvršiti promociju ovog atraktivnog pješačkog koridora u našem zaleđu.

Organizator ovog događaja, planiranog u okviru zajedničkog programa „Orjen, planina kraj mora“, čiji je koordinator Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, je MZ Sušćepan- Ratiševina-Trebesin. Program se realizuje uz podršku opštine Herceg Novi i Turističke organizacije Herceg Novi.

Tura je pogodna za osobe u prosječnoj fizičkoj kondiciji. Potrebno je imati odgovarajuću obuću i mali ruksak sa rezervnom robom i nešto hrane i pića. Štapovi su takođe korisni dio opreme. Telefon, odnosno foto-aparat i dobra volja se podrazumijevaju! Učešće u događaju je besplatno, a uključuje vođenje, priču o zanimljivostima kraja i degustaciju tradicionalnog posluženja. Učešće je na sopstvenu odgovornost, poručuju organizatori.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.