Agencija za gazdovanje gradskom lukom 217 hiljada eura za projekat „Reglports“

Herceg - Novi
Herceg – Novi

Kancelarija za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi obezbijedila je partnerstvo Agenciji za gazdovanje gradskom lukom na projektu „Reglports“, namijenjenom unaprijeđenju usluga u malim lukama prekograničnog područja.

Na ovaj način, Agencija je ostvarila pravo na budžet u iznosu od oko 217 hiljada eura.

Intereg IPA program prekogranične saradnje „Italija-Albanija-Crna Gora“ uspostavljen je radi pružanja dodatne podrške IPA saradnji u regiji južnog Jadrana kroz podsticanje pametnog, inkluzivnog i održivog razvoja. Cilj programa je da olakša razmjenu znanja i iskustva među korisnicima u tri zemlje, razvija i primjenjuje pilot akcije, mjeri izvodljivost novih politika, proizvoda i usluga, kao i podrška investicijama u oblastima od interesa.

Projekat „Reglports“ dio je Intereg IPA programa prekogranične saradnje Italija-Albanija-Crna Gora, a kroz koji su našem gradu odobrena dva projekta na kojima je partner („Adrinet“ i „Co.Co.Tour“) i jedan na kojem je saradnik partneru Agenciji za gazdovanje gradskom lukom („Reglports“).

Intereg IPA program podržava inicijative koje se odnose na oblasti jačanja prekogranične saradnje i konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, pametnog upravljanja prirodnim i kulturnim nasljeđem radi razvoja održivog prekograničnog turizma i teritorijalnih aktivnosti, zaštite životne sredine, upravljanja rizikom i strategije niske emisije ugljendioksida, kao i povećanja prekogranične pristupačnosti, promovisanja održivih transportnih usluga i objekata, kao i poboljšanja javne infrastrukture.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.