16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Aerodromi Crne Gore: Privremene objekte gradiće u Tivtu i Podgorici, vrijedne četiri miliona eura

Aerodrom Tivat foto Boka News

Aerodromi Crne Gore zvanično su objavili plan za izgradnju tri privremena objekta u Podgorici i jedan u Tivtu, ukupne površine 2.300 kvadratnih metara.

Kako se navodi u Planu pripreme turističke sezone, koji je usvojila Vlada, cilj ovih milionskih investicija je stvaranje uslova za kvalitetno, bezbjedno i sigurno odvijanje širokog spektra aerodromskog poslovanja u toku cijele godine, a naročito u toku trajanja ljetnje turističke sezone.

Što se tiče Aerodroma Tivat, planirana je izgradnja privremenog objekta, površine 1300 m2 , jednostavne konstrukcije, koji bi se mogao staviti u funkciji do početka ljetnje turističke sezone.

„U navedenom objektu predviđen je prostor za boravak putnika sa šest check-in šaltera, dvije linije KD kontrole, četiri šaltera pasoške kontrole, te dva carinska punkta. U sklopu istog planiran je odlazeći gate sa tri izlaza, kao i sortirnica za pripremanje prtljaga za transport. Izgradnjom ovog objekta stvara se preduslov za opsluživanje dodatnih 500 putnika u vršnom satu”, zaključuje se u Planu.

Na Aerodromu Podgorica se planira izgradnja i opremanje tri privremena objekta ukupne površine preko 1.000 kvadrata.

Ovim investicijama vrijednim oko četiri miliona eura, uprava Aerodroma na čelu sa izvršnim direktorom Danilom Orlandićem nastoji da značajno poveća funkcionalnost aerodroma i smanji ljetnje gužve.

Najčitanije