16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

3. Kolo LAZURE novske sky MINI trali lige – Vučković najbrži, kod žena Bošković

I pored loše meteo najave koja se u potpunosti ostvarila sa udarima juga od 100 km/h i olujom, ipak je održano 3. Kolo LAZURE novske sky MINI trali lige Kameno (Čakotin) Sky Mini Extreme. Učestvovalo je 14 najsmjelijih takmičara iz Herceg Novog, Tivta, Nikšića, Moskve a najbrojniji danas su bili Kotorani.

Staza dugačka 5,4 km sa oko 300 m D+ (metara ukupnog uspona) predviđena da predstavlja mini format sky running discipline, sky extreme, “uljepšan” današnjim vremenom bio je pravi test za sve trkače koji su se pojavili na startu, i pohvala što su svi uspješno završili trku.

Prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Novljanin Perica Vučković sa vremenom 31:20, drugi je bio Miloš Mikić Mikser iz Nišića a treći Dragan Jovanović iz Kotora.

U Ženskoj konkurenciji što se tiče prvog mjesta opet nije bilo neizvjesnosti jer e tu bila naša najbolja trail trkačica Miluša Bošković, druga je bila Novljanka Marija Bošnjak dok danas nismo imali treću učesnicu.

Mini Trail liga

I ovoga puta ispred firme Suplement store Montenegro dodjeljeni su simbolični pokloni koje su podjelili Goran Stanovčić u ime domaćina i Željko Starčević u ime Agencije za zaštitu i razvoj orjena.

Najbitnije je da su svi trkači bezbjedno završili trku, obzirom na uslove koje možete vudjeti na snimku sa cilja našeg fotografa Isidora Stankova.

Tim u sastavu: NVO Orjen Outdoor, AK Niskogorci, LAZURE Marina & Hotel, Agencija za zaštitu i razvoj Orjena i Suplement store Montenegro je po utiscima takmičara položio ispit što nam daje dodatnu motivaciju da nastavimo još bolje. Zahvaljujemo se domaćinu Goranu Stanovčiću što je poslije trke obezbjedio čaj i priganice za sve trkače kao i rukovodstvu kamenoloma koji su dozvolili prolazak kroz kamenolom i obustavili radove dok je trajala trka, poručili su organizatori.

Najčitanije