Krivokapić: naselja „zatvorenih škura“ ne donose razvoj

Tivatski SDP održao Izbornu konvenciju, Krivokapić osuo po ekonomskoj politici Vlade

Sa izborne konvencije SDP Tivat
Sa izborne konvencije SDP Tivat

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić poručio je da ta partija „izborno jača nego ikada“ i naglasio da će u fokusu njihove pažnje nakon već izvjesnog dobijanja pozivnice za NATO, biti vladavina prava i bolji život svih građana. On je kazao da su u politici trijumfuju „oni čije ideje pobjeđuju“, naglašavajući da se to desilo sa SDP-ovim zalaganjima za državnu nezavisnost i integraciju Crne Gore u NATO.

„Politika koja ne istrajava na svojim idejama je osuđena na propast. Mi smo istrajali i jedini pretekli. LSCG je razbijen na način na koji je to nama bilo namijenjeno. Vjerujem da smo sposobni da okupljamo, a ne da dijelimo. Okupljali smo i oko nezavisne Crne Gore i ona je došla, okupljali smo oko euro-atlantskih integracija pa su i one došle, okupićemo se i oko vladavine prava koja treba Crnoj Gori, okupićemo sve one u slozi da zajedno budemo zajednica trajne stabilnosti, sigurnosti, zemlja iz koje se neče odlaziti nego samo dolaziti i lijepo živjeti.“- poručio je Kivokapić sinoć na Izbornoj konvenciji OO SDP Tivta.

On je indirektno kritikovao ekonomsku politiku Vlade istakavši da je „čudno da kada rasprodajete, da se još i zadužujete“.

„Svi koji nešto znaju o ekonomiji, znaju gdje to vodi. Ne postoji gora kombinacija od toga.“ – rekao je lider SDP . Kazao je da je Tivat primjer u kome koalicija DPS i SDP funkcioniše, ali i da taj grad iako se razvijao proteklih godina, nije lišen izazova, jer mu „trebaju pravi hoteli, a ne vikend apartmane sa recepcijom“.    Krivokapić je podvukao da je Crna Gora prošla „ekonomiju tranzita, ekonomiju privatizacije, ekonomiju rasprodaje i ekonomiju zaduživanja“ i da tome treba stati na kraj.

„Pravda, vladavina prava i pravna država su osnov ekonomskog razvoja. Gdje toga nema, nema ni ekonomskog razvoja. Čak i ako ima kratkotrajnog rasta, nema razvoja- možete napraviti koliko god hoćete naselja „zatvorenih škura“ u Crnoj Gori, to će biti rast, ali neće biti razvoj. Moramo praviti ono što donosi radna mjesta, poreze, trajne prihode i što će omogućavati trajnu održivost naše ekonomije.“- istakao je Krivokapić, dodajući da će SDP na tome insistirati.

Sa izborne konvencije SDP Tivat
Sa izborne konvencije SDP Tivat

„Možemo održati tu luču i istrajaćemo jer smo izborno jači nego ikada, spremni da nakon ulaska u NATO, ispunimo i ostale obaveze. Ulazak u NATO znači samo početak novih obaveza jer biti sa najjačima, znači i osloboditi se mnogih starih grijehova.“-zaključio je lider SDP.

Petoro podnijelo ostavke

Pet istaknutih članova SDP Tivta napustilo je tu partiju, a neki od njih su već započeli angažman u drugim strankama. Ostavke su podnijeli Tripo Božinović, Dejan Maslovar, Dalibor Petković, Davor Brkan i Marjan Petković. Božinović i Maslovar bili su kandidati za odbornike na izbornoj listi tivatske SDP na posljednjim lokalnim izborima 2012. Božinović je već angažovan u tivatskom odboru CDU, a većina ostalih će najvjerovatnije preći u Socijaldemokrate Ivana Brajovića.

U potpisanim ostavkama petorice dojučerašnjih SDP-ovaca koje smo imali na uvid stoji istovjetan tekst: „Zbog neslaganja sa politikom partije i odustajanjem od izvornih programskih principa, podnosim ostavku na članstvo u SDP CG.“

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.