“Zajedno za zajednicu” predstavljen na konferenciji Filantropija na Zapadnom Balkanu

 TASCO Konferencija
TASCO Konferencija

Kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro predstavila je danas svoj koncept društveno-odgovornog djelovanja i projekat Zajedno za zajednicu na regionalnoj konferenciji o filantropiji pod nazivom Filantropija na Zapadnom Balkanu: investicija za budućnost, koja se održava od 24. do 27. novembra u Beogradu.

Skup je okupio EU delegacije, individualne i korporativne filantrope, kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, medije, ali i neprofitne organizacije i fondacije iz svih zemalja regiona, a organizator je bila fondacija Katalist koja se bavi unapređenjem filantropije u regionu i pruža podršku TACSO-u, (www.tacso.org)programu Evropske Unije.

Kao drugačiji koncept društvene odgovornosti, kompanija Adriatic Marinas uvela je program Zajedno za zajednicu, u kome zaposleni dobijaju slobodan dan kako bi učestvovali u akcijama u gradu, koje organizuje i finansira kompanija, u saradnji sa gradskim institucijama – od uređenja dječjih igrališta, škola, brojnih ekoloških akcija, preko rekonstrukcije sportskih terena i parkova. Projekat Zajedno za zajednicu naišao je na pozitivne povratne informacije od panelista. Konferencije u Beogradu.

 TASCO Konferencija
TASCO Konferencija

Projekat je pohvaljen kao svojevrstan inovator u konceptu filantropije u regionu, ali i u zemljama Evropske Unije, gdje je praksa da se ulaže novac i znanje, ali ne i vrijeme, posvećenost, ideje i kreativnost, kao što je slučaj sa projektom Zajedno za zajednicu. Kroz kreativne panel diskusije i radionice, prošli smo svojevrsnu obuku kako implementirati strategiju filantropije u okruženju, podsticati strateško djelovanje DOP-a u drugim kompanijama kroz zajedničke projekte, i uticati na percepciju javnosti o korporativnom davanju, istakla je na regionalnoj konferenciji PR koordinator Porto Montenegra Kristina Škanata, koja je ovom prilikom učestvovala u nizu radionica posvećenim inovacijama kad je DOP u pitanju, usavršavanju u korporativnom komuniciranju sa zajednicom, ali i razgovarala sa nekim od najznačajnijih predstavnika društveno-odgovornih kompanija Zapadnog Balkana.

Od početka izgradnje marine i naselja Porto Montenegro do sada, kompanija Adriatic Marinas je od 2009. godine za donacije, stipendije, sponzorstva i podršku tivatskoj zajednici izdvojila više od dva ipo miliona eura. I naredne kalendarske godine kompanija će podržati brojne kulturne, edukativne, ekološke, zdravstvene i sportske inicijative na području opštine Tivat i Boke Kotorske, u cilju postizanja sve kvalitetnijeg života lokalne zajednice. Kompanija Adriatic Marinas trenutno je u fazi prikupljanja samoinicijativnih projekata pojedinaca, NVO-a i institucija koje se bave društvenom djelatnošću, a koji će biti realizovani tokom 2016.godine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.