„Blago osmanskog arhiva“ u Perastu

U Muzeju grada Perasta u nedjelju je otvorena izložba kopija dokumenata iz Osmanskog arhiva u Istambulu, pod nazivom „Blago osmanskog arhiva“ a koja je nastavak saradnje ambasade Republike Turske i Muzeja grada Perasta.

Na otvaranju su govorili predsjednik Opštine Kotor, dr Aleksandar Stjepčević, direktor Muzeja grada Perasta Andro Radulović i Mirjana Vukasović, dokumentarista u Muzeju grada Perasta, autorka izložbe.

Uz prisustvo brojnih zvanica iz diplomatskog kora Republike Turske I Republike Azerbejdžana, kao I predstavnika kulturnog I javnog života Turske, izložbu je otvorio ambasador Republike Turske u Crnoj Gori, g. Serhat Galip.

Posebnu zahvalnost dugujemo porodici Karađuzović iz Starog Bara, koja je svojim domaćim specijalitetima, priuštila poseban ugođaj i doprinijela promociji Turske kulture i kuhinje u Perastu, kaže se u saopštenju OJU “Muzeji” Kotor.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.