Tivćani proslavili Dan opštine i bez Filipa

Zvanično najuspješniji grad u Crnoj Gori, bez prisustva bilo koga iz državnog vrha, obilježio Dan Opštine

Tivat je protekle godine ostvario imprpesivne rezultate, a naše geslo je bilo da svaka generacija treba da izvrši svoj dio obaveza, a ne da ih ostavlja sledećim generacijama – ocijenio je danas gradonačelnik Tivta Ivan Novosel (DPS). Na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta uprličenoj povodom Dana Opštine 21.novembra, Novosel je nabrojio niz infrastrukturnih projekata relaizovanih u protekloj godini, po značaju istakavši izgradnju autobuske stanice vrijednu 3,5 miliona eura i završetak rekonstrukcije gradske rive Pine u što je ukupno uloženo 2,2 miliona eura.

Iako su redovni izbori u Tivtu već za četri mjeseca, upadljivo je da današnjoj proslavi „najuspješnijeg crnogorskog grada“ kako ga zove DPS-SDP vlast, nije prisustvovao niko iz državnog vrha. Predsjednik Filip Vujanović nije došao da čestita Tivćanima Dan Opštine već drugu godinu za redom, pa je najviši državni zvaničnik na sjednici lokalnog pralamenta bio načelnik Generalštaba VCG, admiral Dragan Samardžić dok je Vlada bila reprezentovana na nižem nivou, kroz lik ministarke bez portfelja Marije Vučinović. Tu su bili predstavnici privrednog, kulturnog i političkog života grada i Crne Gore, diplomatskog kora, predstavnici više crnogorskih i gradova iz inostranstva sa kojima Tivat njeguje pobratimske odnose, kao i delegacije velikih stranih investitora iz Porto Montenegra, Luštice bay i Qatari Diara.

„Nikako ne smijemo zaboraviti da se Tivat gradio vjekovima, da smo mi samo nastavili i pospješili trend napretka i da trebamo da nastavimo kao njegovi graditelji. Često razmišljamo što nam nedostaje, ali vrlo malo razmišljamo o onome što imamo i što smo napravili. Vratimo se malo u bližu prošlost i vidjećemo da je urađeno dosta. Danas sa ponosom možemo reći da Tivat gradi svoj brend , da imamo viziju i strategiju, da smo svjesni šta imamo i kuda idemo.“- poručio je, već u predizbornom maniru, okupljenima Novosel, prije nego što je orkestar na svečanoj sjednici SO, pomalo simbolički odsvirao prve stihove „And now, the end is here, and so I face the final curtain…“ hita Frenka Sinatre, pjesme “My Way“. Novosel je za narednu godinu Tivćanima obećao završetak 140 stanova za radnike lokalne i državne uprave na Sejanovu, završetak postrojenja za preradu otadnih voda, nastavak gradnje kanalizacije, izmještanje improvizovanog naselja „7.jul“…

Tivćane i goste grada pozdravio je predsjendik SO Krsto Bošković (SDP) koji je naglasio da su antifašizam, multietničnost i tolerancija temelji na kojima se Tivat razvija, gajeći prosperitet, stabilnost i mir.

Tivat proslavio Dan Opštine 21.novembar
Tivat proslavio Dan Opštine 21.novembar

Svečanost proslave Dana Opštine počela je ceremonijom polaganja vijenaca na spomenik Palim borcima kod Stare škole, a potom su Gradska muzika, mažoretke i tivatski odred Bokeljske mornarice, prodefilovali gradom. Novosel je na rivi Pine izvršio smotru odreda Bokeljske mornarice, nakon čega su njeni pripadnici iz starih pušaka-kremenjača ispalili počasni plotun i odigrali tradicionalno kolo ovog 13.vjeova starog udruženja bokeljskih pomoraca.

Potpisivanje sporazum o saradnji u oblastima turizma i zajedničke promocije na stranim tržištima
Potpisivanje sporazum o saradnji u oblastima turizma i zajedničke promocije na stranim tržištima

Na marginama proslave, ditrektorica TO Tivat Bernarda Moškov i predsjednik parlamenta makedonske opštine Karpoš Sašo Lazarevski, potpisali su sporazum o saradnji u oblastima turizma i zajedničke promocije na stranim tržištima.

4 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.