15 C
Kotor

Slušaj online radio

19.Orjenski maraton i Evropski dan parkova

 

Karta, Orjensko srce

Evropski dan parkova proglasila je Federacija nacionalnih parkova Evrope, s ciljem da skrene pažnju javnosti na značaj zelenih površina.

Ovaj datum je odabran kao prisjećanje na proglašenje prvih evropskih nacionalnih parkova – devet nacionalnih parkova u Švedskoj, 24. maja 1909. godine. Među zaštićenim zonama, najvažniji po površini i vrijednostima su nacionalni parkovi i parkovi prirode. Kroz 19-i Orjenski maraton (25, 26. i 27. maj) ćemo promovisati važnost parkova kao zaštićenih prirodnih cjelina, ali i njihov značaj za sportsko-rekreacionu, odnosno turističku posjetu.

Start je u subotu 26. 05. 2018. u 09  sati, ispred pl. doma Za Vratlom. Organizator, PK Subra, zadržava pravo promjene satnice starta ili odlaganja u skladu sa vremenskim uslovima

Mountain running na stazi Orjensko srce

19-i Orjenski maraton će se odvijati u organizaciji PK „Subra“, a uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi, Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, Ministarstva sporta, Planinarskog saveza Crne Gore, Atletskog saveza Crne Gore, Pivare Trebjesa i Odjeljenja granične policije Herceg Novi.

Na rekreativnoj trasi

REVIJALNO MOUNTAIN RUNNING TAKMIČENJE

ORJENSKO SRCE

Start je u nedelju, 27. 05. 2018. u 10 h, ispred pl. doma Za Vratlom. Organizator, PK Subra, zadržava pravo pomijeranja satnice starta ili odlaganja u skladu sa vremenskim uslovima.

REKREATIVNA TRASA

ORJENSKO SRCE

Start je u nedelju, 27. 05. 2018. u 10:10 h, ispred pl. doma Za Vratlom. Organizator PK Subra zadržava pravo pomijeranja satnice starta ili odlaganja u skladu sa vremenskim uslovima.

Potvrda učešća: putem Facebook stranice ili e-maila subra@t-com.me najkasnije do 24. maja 2018.

Najčitanije