15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

18. Međunarodni festival klapa Perast od 27. do 30 juna

Perast- foto Miro Marušić Boka News
Perast- foto Miro Marušić Boka News

18. Međunarodni festival klapa Perast biće održan od 27. do 30 juna, programom kojim i zvanično počinje KotorArt 2019.

Festival klapskog pjevanje počinje u četvrtak 27. juna koncertom acappella grupe Fool Moon iz Mađarske, koncert će biti održan na Pjaci Sv.Nikole  u Perastu od 21 sat. Fool Moon izvodi najveće svjetske hitove, jedna je od najboljih acappella grupa, ulaz za sve posjetioce je slobodan.

Svečano otvaranje 18. MFK Perast planirano je u petak 28.juna, na na Pjaci Sv.Nikole od 21 sat koncertom „Trubaduri u Perastu“, čime želimo potsjetiti na zajedničku muzičku i pjesničku tradiciju Boke i Dubrovnika, poručuju iz MFKP.

Maestro Ibrica Jusić je glavna zvijezda večeri, tokom večeri nastupiti će i klape Alata, Assa Voce (Crna Gora), Libero (Srbija), Kaše i Subrenum (Hrvatska).

– Oživljavamo i perašku ljubavnu legendu po noveli Pustinjak, don Srećka Vulovića, o Kati Kalfić i Antu Sloviću, koji su sahranjeni na ostrvu Sv.Đorđe, a čućemo i horsku obradu Kola Bokeljske mornarice, maestra Marija Katavića iz Sarajeva, našeg velikog i poštovanog saradnika, koji je inače obradio za klape preko 400 pjesama iz Boke, sopštili su organizatori.

Takmičarski programi su 29. i 30. juna, u kategorijama ženskih (7) i muških (7) i Nove klapske pjesme (8)

U subotu 29. juna od 21 sat u kategorijama ženska klapa i nova klapska pjesma nastupiti će Primorkinje, Castrum Vallis, Senjkinje, Bellezza, Uzorita, O’ Dive belcanto, Luše, Castel Nuovo, Slavić i u revijalnom dijelu koncert će održati klapa Contra.

U nedjelju 30. juna od 21 sat u kategoriji muške klape i nova klapska pjesma nastupiti će Mriža, Asa Voce, Libero, Valdibora, Štiglić, Zvizdan, Contra, Camerton, Uzorita.

Almanah 18. Međunarodnog festivala klapa Lirica br. 7 biće promovisana 28. juna u 11 sati u Muzeju grada Perasta.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije