12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Umjetnica iz Boke na UNESCO-vom EnREDadas 2018 – Put kao simbolički element ujedinjenja

Umjetnica Mihaela Mršić Todorović, rodom iz Kotora, predstavlja se i ove godine na međunarodnom umjetničkom projektu EnREDadas 2018.  koji organizuje UNESCO, u Palazzo Besso, Roma, od 20. maja do 27. maja.

Umjetnica se predstavila slikom “Viae“,  vođena citatom Mark Twain-a, “Baci konopac s pramca. Isplovi iz sigurne luke. Uhvati pravi vjetar u jedra. Istraži. Sanjaj. Otkrivaj.”

„Presrećna sam jer je moja slika izabrana da bude dio predivnog UNESCO Artistic Education Week. Istakla bih da sam jedini predstavnik sa ovih prostora, već drugu godinu za redom. Ovom prilikom zahvaljujem se organizatorima ovog projekta, predivnoj  Italiji, zemlji ljubavi i umjetnosti, dragim prijateljima, porodici koji su me podržavali od samih početaka i Vama koji širite umjetnost i sve lijepo i na našim prostorima “ – kazala je Mršić Todorović za naš portal.

Cijelim projektom ove godine koordinira Katia Pangrazi, direktorica za komunikacije Belle Arti di Terni, Italy.

Tema je usko povezana s glavnim motivom enREDadas 2018: “Umjetnost i socijalna inkluzija”, uzimajući put kao simbolički element ujedinjenja.

Istodobno s talijanskom izložbom, brojni EnREDadas događaji održavaju se istovremeno na prestižnim povijesno-kulturnim mjestima u mnogim zemljama svijeta: Argentini, Brazilu, Čileu, Cipru, Ekvadoru, Grčkoj, Meksiku, Portugalu, Španjolskoj i Urugvaju.

Najčitanije