So predlaže za čitanje

Knjižara So
Knjižara So

U današnjem izdanju Preporuka za čitanje naredne sedmice, predlažemo koji su naslovi trenutni hitovi, ali i koje bi knjige vrijedilo makar prelistati…

Juda je jedan od najuticajnijih romana Amosa Oza. Priča je ovo o odrastanju u kojoj nam Juda daje nesvakidašnji pogled na stanje u Izraelu i novozavjetnu priču. Jerusalim, 1959. godina. Mladi biblijski učenjak Šmuel Eš osjeća se izgubljeno. U trenutku kad riješi da napusti grad i vrati se u zavičaj nailazi na oglas i odlučuje da prihvati posao njegovatelja genijalnog ali džangrizavog starca Geršona. Međutim, u njegovom novom domu prisutna je i tajanstvena treća osoba, prelijepa Atalija. Malo-pomalo stara kamena kuća u Jerusalimu i troje otpadnika u njoj počinju da otkrivaju svoje tajne. Izdavač je Laguna.

Zovem se mama nova je knjiga Jelice Greganović autorke bestselera Osmeh za svaki dan. Autorka  ne samo da normalizuje mnoge dječje i roditeljske dileme, ambicije, tuge, svađe, nego kao bonus nudi neumornu duhovitost. Knjiga nas povjerljivo i prijateljski poziva da zagrilmo djecu ili pozovemo mamu, a roditeljima daje vrlo jasna uputstva kako prevazići česte i nepotrebne strahove u školi za roditelje ili na individualnom savjetovanju. Izdavač je Laguna.

Kibicfenster knjiga je u kojoj se nalaze najuspješnije i najaktuelnije karikature čuvenog ilustratora i karikaturiste Dušana Petričića. Njegovim duhovitim, otrovnim strelicama nije umakla nijedna iole važnija ličnost iz javnog života. Petričićeva karikature su sjajan miks sarkazma, ironije, legendarne, ali, na žalost, skoro već iščezle beogradske duhovitosti. Za razliku od većine običnih posmatrača koji u eri intenreta i mobilnih telefona pate od mentalnog sljepila, on stvari sagledava dublje i bolje. Pred nama je cijela plejada političara viđenih kroz Petričićevu prizmu; od Miloševića, Šešelja i Vučića pa do Donalda Trampa. Izdavač je Laguna.

Počelo je u Parizu Keti Keli roman je za tinejdžere. Na vrhu Ajfelovog tornja mladić je zaprosio svoju djevojku. Vijest o vjeridbi promijeniće sudbine njihovih porodica u Irskoj ali i mnogih drugih koji ih poznaju jer niko ne pretpostavlja šta se sve može dogoditi kad je riječ o ljubavi. Pogotovo će se tri žene; Lejla, Voni i Grejs suočiti sa svojom prošlošću i pitanjem kako nastaviti dalje kada se okupe da bi pripremile vjenčanje mladog para. Kroz cijeli roman autorka nas vodi putem prepunim životnih lekcija. Počelo je u Parizu je dirljiv roman, ispunjen divnim likovima s kojima je lako poistovijetiti se. Izdavač je Laguna.

Nikola Malović – fotoBoka News

Tradicionalni drveni prozori u Boki Kotorskoj i njihova restauracija autora Katarine Lisavac, Ilije Laloševića, Aleksandra Kapetanovića i Lejle Hodžić sjajna je i bogato ilustrovana publikacija koja može biti od velike koristi kako stručnjacima, arhitektama i konzervatorima, tako i zanatlijama, ali i svima koji na svojim kućama imaju tradicionalne prozore. Kako sami ističu, autori su imali želju da skrenu pažnju na njihov značaj u očuvanju izuzetnog i kompleksnog nasljeđa Boke Kotorske. U publikaciji su prikazani istorijat, karakteristike i elementi tradicionalnih drvenih prozora u Boki. Izdavač je Expeditio.

Leonardo Da Vinči Aleksandra Bojovića jedna je u nizu zanimljivh knjiga iz edicije Male knjige o velikim ljudima kroz koju će najmlađi upoznati jednog od najgenijalnijih i najsvestranijih ljudi svih vremena. Da Vinči je bio čovjek koji je svojiim idejama promijenio budućnost. Te ideje našle su primjenu više godina, a nekad i više vijekova nakon njegove smrti. Mona Liza, Tajna večera kao i mnoga druga umjetnička djela i pronalasci svrstavaju ga u sam vrh istorije umjetnosti.. Izdavač je Pčelica.

Stranac je zbirka pjesama slavnog glumca Rada Šerbedžije. Pisana u različitim gradovima, od Zagreba, Beograda, Ljubljane pa do Londona i Moskve i pod uticajem takvih veličina kao što su Danilo Kiš, Arsen Dedić, Edvard Munk, ona govori o ratu, žrtvi, o novim počecima. Stranac je duboko humani testament. Izdavač je Nova knjiga.

Na kraju podsjećamo da se na fejsbuk stranici Knjižare So mogu pročitati sve izdavačke informacije i freške knjižarske novitade.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.