So predlaže za čitanje…

Knjižara So

U današnjem izdanju Preporuka za čitanje rubrike koju realizujemo u saradnji sa hercegnovskom Knjižarom So predlažemo:

Veština uspešne komunikacije knjiga je u kojoj se nalazi sve što nam je potrebno za uspješnu komunikaciju sa ljudima. Ključ za uspijeh u poslu i životu je ostvarivanje, njegovanje i održavanje dobrih odnosa, što je danas, u vrijeme digitalnih medija i posebne vrste otuđenosti, sve teže. U ovom priručniku dobijamo osnove efektne i uspješne komunikacije, koje uključuju slušanje, saosjećajnost, otvorenost i vještine govora. Tu su i preporuke i primjeri kako voditi razgovor sa samopouzdanjem, primjeri interakcija u različitim situacijama na poslu i u životu uključujući one u kojima sve teče kako treba i one u kojima nešto ne valja. Izdavač je Laguna.

Zanimljivi zanati i vještine knjiga je za djecu koja nam otkriva šta rade šeširdžija, pekar, knjigovezac, drvodelja i limar. Teško je zamisliti svijet bez onih koji svojim vještim rukama mogu da naprave sve što je potrebno. Bez njih bi nam nedostajalo mnogo toga što svakodnevno koristimo – cipele, odjeća, knjige, ruksaci, igračke, stolovi, stolice… Šta bi se desilo kada ne bi bilo onih koji kreče, peku hljeb, izrađuju kaiševe za pantalone ili uljepšavaju nas i našu okolinu? Jednostavno rečeno, ti majstori svog zanata prosto su nam neophodni. Izdavač je Kreativni centar.

Zlato na svili autora Slobodana Stanišića knjiga je namijenjena mlađim čitaocima i sastavljena je iz tri dijela. U prvom dijelu pod naslovom Sveti Sava svetlost vekova nalaze se sjajne pjesme za mlade kao što su: Školska slava, Rastko, Savin dar, Savino zaveštanje, Božić je blizu, O Vaskrsu… U druogom dijelu Manastiri zovu čitaćemo sjajne pjesme poput: Sudenica, Žiča, Gračanica, Ravanica, Mileševa… Treći dio Likovi sa starih slika donosi nam pjesme: Simonida, Milutin, Balada o Balši… Na kraju knjige nalaze se i pojašnjenja vezana za Svetog Savu, za Božić, Vaskrs, kao i za manastire i likove pomenute u pjesmama. Izdavač je Pčelica.

Sveti Sava – pastir i predvodnik knjiga je sastavljena iz nekoliko zanimljivih djelova, a nudi kompletnu sliku o Svetom Savi, i pogodna je da bude neopterećujući udžbenik pri pisanju radova na tradicionalnom hercegnovskom Svetosavskom konkursu. U prvom dijelu, sa životom Sv. Save upoznaje nas na pitak način Vladika Nikolaj; u drugom dijelu čitamo pjesme o Sv. Savi iz pera čuvenih srpskih pjesnika, a u trećem – brojne narodne pripovjetke o našem prvom učitelju i piscu. Izdavač je Kairos.

Sve ptice Srbije autora Javora Rašajskog dragocjena je knjiga za svakoga ko voli čudesni svijet prirode. Ona nam daje kompletnu sliku o divnom svijetu ptica Srbije. U njoj se nalazi preko 1200 crteža u boji, rezultat višedecenijskog autorovog rada. Date su i precizne karte za svako vrstu tako da lako možemo vidjeti njihovu rasprostranjenost i doba godine kada su prisutne. Posebni simboli označavaju da li je prikazana ptica stanarica, selica ili zimski gost. Knjiga se lako pretražuje i može poslužiti kao ključ  za prepounavanje vrsta a koncipirana je tako da je mogu koristiti svi – od školaraca do profesionalaca. Izdavač je Laguna.

Najljepši dalmatinski interijeri je priručnik u kome ćemo pronaći najoriginalnija idejna rješenja za kuhinje, blagovaonice i dnevne boravke. Već više vjekova enterijeri starih dalmatinskih kamenih kuća fasciniraju nas svojom poetičnošću, slikovitošću i beskrajnim pričama. Ambijenti tih stoljetnih kamenih ljepotica prepuni su domaćeg ugođaja, topli i prisni, podsjećaju nas na djetinjstvo i vrijeme prožeto nostalgijom. Ovako uređeni enetrijeri u kulturu stanovanja unose udobnost u emocionalnu toplinu. Izdavač je Slobodna Dalmacija.

Evropska unija otuđena država knjiga je u kojoj nam autor Vasilis Koronakis opisuje najmoćniji birokratski sistem u svijetu koji upravlja životima pola milijarde ljudi. Kada se govori o Biselu kao „gradu grijeha“, ne misli se na drogu, prostituciju ili mafiju. Misli se na grehove prema sjajno zamišljenom projektu koji se pretvorio u Evropsku uniju. Nako 23 godine rada u novinarstvu, autor je osjetio da se njegova nada u bolje sutra povlači pred moćnim silama unutar struktura EU. Taj birokratski centar razobličen je na stranicama ove knjige kao svojevrsna država u državi. Izdavač je Laguna.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.