17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

“Ručni rad” u Herceg Novom

Rucni rad

Predstava “Ručni rad”, u režiji Milana Neškovića, odigrati će se 13. marta u dvorani Park, Herceg Novi, sa početkom u 20 časova.

“Ručni rad” je crnohumorna priča francuskog pisca Žana Kloda Danoa o položaju žena koje ne shvataju da su žrtve svog okruženja (supružnika, ukućana, komšija, ljudi na poslu) i koje su izgubile svaku vrstu empatije prema sopstvenom životu, ali posjeduju jako izraženu i iskrenu empatiju prema drugim ženama, što je svojevrstan apsurd.

Ovo je priča o samo tri ženska principa, kojih ima koliko i žena na ovoj planeti, ali koja postaju gotovo stereotipi ponašanja.

Prvi princip jeste žena koja prepušta drugima da joj rješavaju sve probleme na koje naiđe, ne iz lijenjosti ili nemoći, već iz ubjeđenja da ona sama to ne umije, budući da su je muškarci ubijedili u sopstvenu nesposobnost u šta je ona povjerovala.

Drugi princip. Žena kojoj je naizgled sve jasno, koja zrači prezirom prema muškarcima i koja je posvetila svoj život borbi za prava žena, ali svim tim ženama daje potpuno pogrešne i čak besmislene savjete i rješenja, jer ni sama ne umije da riješi svoje probleme kod kuće, pa izmišlja svoj život superheroine u parku koja radi za dobrobit svih žena, prikrivajući sopstvenu nemoć.

I kao treći princip imamo nesrećnu ženu koja nikada nije imala nikakav fizički kontakt sa muškarcem, sem rukovanja, koju svi oko nje ubjeđuju da je zbog toga blagoslovena, a koja ipak žudi za muškim dodirom, zagrljajem i ljubavlju kao najjednostavnijoj i najljepšoj stvari. Ona toliko javno pati i sažaljeva sebe da je zbog svih tih stvari potuno neprivlačna bilo kom muškarcu koga je ikada upoznala, te se skriva u religioznosti, što je takođe samo fasada.

U predstavi igraju: Dara Džokić, Isidora Minić i Branka Šelić.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni dvorane Park po cijeni od 5 €, u periodu od 9 do 12 i od 18 do 20 sati.

Za sve one koji žele da predstavom obraduju drage dame povodom Dana žena, cijena ulaznice na današnji dan biće 3 €.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije