20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija kratkih priča “Iz dnevnika” Tanje Sekulić

Kratke priče

U utorak, 17. aprila JU Narodna biblioteka Budve organizuje promociju knjige kratkih priča naslova “Iz dnevnika” autorke Tanje Sekulić.

O knjizi će govoriti budvanske spisateljice i umjetnice Sandra Đurbuzović i Katarina Sarić, a moderatorka će biti Stanka Stanojević. Promocija će biti održana u Narodnoj biblioteci Budve sa početkom u 19h.

“Naizgled fenomenalnog očuđenja, Tanja Sekulić prikazuje nam se ovom knjigom u svijetlu sasvim preciznog ženski koncipiranog anatomajada našeg svagdašnjeg” – zapisala je Lidija Vukčević na kraju svog prikaza naslovljenog “Kratki uvid u bizarno”.

U bilješci na kraju priča “Iz dnevnika”, Vanja Lazović zapisuje: “Sjećanja. Ogoljena, suva, ponekad tamna, iznenadnim humorom oživljena, protkala suTanjine priče. Tužne ljubavne vinjete, kroz dijaloge i britke opise, često nalik na oštre rezove, smjestile su se u ovo štivo, kao u spomenar na barske komšijske posjete, nestašluke po ulicama uz more, odlaske i dolaske brodova, kafanske priče i okupljanja”.

Tanja Sekulić je nakon Fakulteta za pomorstvo u Kotoru završila i studij Slavistike na Sorboni u Parizu gdje je i magistrirala -navodi se u biografiji. Kratke priče “Iz dnevnika” su njen književni prvjenac. Živi u Baru.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije