Promocija knjige „Natre” pjesnika Milete Tomovića

Mileta Tomovic

Obilježavanje Dana maternjeg jezika, Matica Boke nastavlja predstavljanjem nove knjige poezije tivatskog pjesnika Milete Tomovića.

Promocija knjige „Natre” održaće se u subotu 24. februara sa početkom u 18 sati u rezidenciji Ljubibratića na Toploj u Herceg Novom.

O knjizi će govoriti profesor književnosti Ljiljana Čolan, predsjednik UO Matice Boke Željko Komnenović i autor.

„Knjiga stihova Natre Milete Tomovića je od onih knjiga što razmišljaju o dugom boravku pjesnikovom na zemlji u blizini mora, tako da se stvarnost neprekidno miješa sa sjećanjima, a djetinjstvo je u osnovi svijeta doživljaja.

Knjiga Natre je smještena u tri ciklusa: Spomenak, Kvasac i Druga strana, ali je sva prožeta osjećanjem uzaludnosti trajanja, jer pravog odjeka života neprekidno izmiče trajanju.

‘Kakva nedaća iza životnog sivila’ pita se pjesnik i poput poput Gavrila Principa, o kome pjeva, možda je to pravi put da se uvjerenja ponove. Jer ‘realnost podupire saznanje o olovci koja izbjegava bijelu stranicu’.

‘Pišem da ne bih mislio na ono što je moglo a nije bilo, a meni je ostalo samo zatišje sjećanja’. Treba mu povjerovati”, zapisao je u predgovoru knjige nedavno preminuli Vuk Krnjević, poznati pjesnik i scenarista.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.