Promocija knjige “Istorija bokeljskog pomorstva”

U subotu u Zbirci pomorskog nasljeđa Porto Montenegra u Tivtu

Istorija Bokeljskog pomorstva
Istorija Bokeljskog pomorstva

Promocija knjige „Istorija bokeljskog pomorstva“ autora Predraga V. Kovačevića biće održana u subotu 14. novembra u Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru, sa početkom u 19 sati.

Kapitalno djelo profesora kotorske Pomorske, odnosno Više pomorske škole, Predraga V. Kovačevića (1904.-1989.), ovim reprintom doživljelo je treće izdanje, i svojevrsno je multidisciplinarno svjedočanstvo zbog čega su Bokelji upućeni na more kao izvor života, i prikaz civilizacija koje su skladno živjele duž bokeljske obale.

„U rukama držimo – zapravo – „Istoriju Boke Kotorske“, jer je istorijom najvitalnije zalivske privredne grane – pomorstva, ispričana priča o istoriji Boke Kotorske“- istakao je, u ime izdavača, Nikola Malović, urednik edicije „Bokeljologija“ hercegnovske knjižare So.       Pored njega, na promociji će govoriti Adela Barba iz porodice autora i Siniša Luković, novinar i publicista.

Profesor Predrag V. Kovačević proveo je djetinjstvo u Carigradu (Istanbul). Školovao se u jezuitskoj gimnaziji na njemačkom jeziku, a zatim u klasičnoj ruskoj gimnaziji. Maturirao je u Pragu. Pravni fakultet upisao je u Beogradu. U toku studija dodijeljena mu je engleska stipendija, pa je prešao na studije ekonomskih nauka u Kembridž. Diplomirao je na Univerzitetu u Edinburgu. Za izuzetne radne zasluge ukazom Predsjednika SFRJ, Josipa Broza Tita, odlikovan je 1972. Ordenom rada sa zlatnim vijencem.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.