Promocija knjige “Četiri ludila” autora Miloša Latinovića

Knjige 4 ludila

U srijedu 18.aprila sa početkom u 20 sati u galeriji ljetnikovca  Buća-Luković u Tivtu biće održana promocija knjige  “Četiri ludila”, autora Miloša Latinovića.

“Četiri ludila” je priča o umetničkim ozarenjima, ali i životnim usudima. Umjetnost je velika pozornica na kojoj se kreću junaci koji uloge ne biraju, nego ih dobijaju. Izgubljeni u sopstvenim postojanjima, oni dopuštaju snovima da ih vode vjerujući da jedino tako mogu otkriti sopstveni identitet.  Priređujući Šekspirovog “Kralja Lira” na sceni Dvorskog nacionalnog teatra u Minhenu, glavni junak ove priče, Joca Savić – srpski umjetnik nepravedno zanemaren na našim prostorima – podsjeća nas na sveprožimajuću prirodu umjetnosti i njenu suštinu koja leži u neiscrpnoj raznolikosti tumačenja iste priče. Paradoksalan spoj stvarnosti i umjetnosti odgovara spoju ljudske ništavnosti i neograničene ljudske mogućnosti. Upravo u tom paradoksalnom spoju počiva kosmička dimenzija ljudskog postojanja.

Miloš Latinović (1963, Kikinda) autor je šest zbirki priča, pet romana, dvije knjige eseja, desetak dramskih tekstova, više od sto književnih priloga. Knjiga “Priče vetrova” prevedena je na rumunski i njemački jezik; brojni prozni tekstovi su mu prevedeni na engleski, mađarski, slovenački, slovački i makedonski. Žiri Društva književnika Vojvodine proglasio je njegov roman “Dželat u raju” za knjigu 2008. godine u Vojvodini. Za poetsko-proznu zbirku “Zvezde i ostrva”, Latinović je dobio nagradu “Stevan Pešić” 2012.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.