15 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstava za djecu “Mali princ” u Kotoru

MALI PRINC

Kulturni centar „Nikola Đurković” i Kotorski festival pozorišta za djecu obilježiće ove godine 20. mart – Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade, a u slavu značajnog datuma za teatarsko stvaralaštvo namijenjeno najmlađoj publici, toga dana u 18 sati, u Velikoj sali Kulturnog centra biće odigrana predstava MALI PRINC u produkciji Hercegnovskoj pozorišta.

Prodaja ulaznica po cijeni od 2,00 eura biće na dan igranja predstave (20.03.2018.g.) od 10h do 12h i od 16h do 18h.

Režiju potpisuje Predrag Todorović, uloge tumače Zoran Trojanović, Zorica Cvitković, Lidija Petrone, Aleksander Saša Vidić, Milovan Mićo Lalović, Rina Nedović, Marija Samardžić, Feliks Petrone, Radovan Milović.

Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade proslavlja se 20. marta širom planete. Na ovaj dan treba da podsjetimo starije o značaju odlaska djece u pozorište, a djeci iznova pokažemo magiju i maštu na sceni. Djeca se kroz pozorište edukuju, upoznaju, interesuju za najrazličitije pojmove i sa glumcima putuju svoj put oko svijeta. Na najznačajniji dan za pozorište posvećeno djeci i mladima treba da se smijemo, učimo o pozorištu i maštamo o boljoj budućnosti igre na daskama, sa lutkama i pajacima. Prije početka predstave pročitaćemo ovogodišnju poruku ambasadora ASSITEJ-a posvećenu djeci i roditeljima.

MALI PRINC Antoana De Sent Egziperija je vječna priča svih generacija, bajka za odrasle i o odrastanju, o usamljenosti, ljubavi i odgovornosti. „Mali princ” je u većini zemalja regiona dio školske lektire, a kao fantastična novela pisana za djecu postala je kultna knjiga među odraslima cijelog svijeta.

Predstava koja se dugo njeguje u repertoaru Hercegnovskog pozorišta doslijedno priča Egziperijevu priču”, saopštavaju iz Kulturnog centra.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije