12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstava “Antigona zaječarskog i pozorišta iz Prištine premijerno u Kotoru

ANTIGONA – plakat

Predstava Antigona , režera  Nenada Todorovića, rađena u  koprodukciji Narodnog pozorišta iz Prištine sa privremenim sedištem u Gračanici i pozorišta Zoran Radmilović iz Zaječara gostuje na Velikoj sceni kotorskog Kuturnog centra u nedjelju 28. novembra 2021. Početak je u 19 sati.

U predstavi igraju: Gorica Regodić, Milica Majstorović, Igor Damnjanović, Jelena Orlović, Miloš Đuričić, Branko Babović, Miloš Đuričić, Nebojša Đođević, Strahinja Bičanin, Nikola Đorđević, Vujadin Milošević i Miloš Tanasković.

Sofoklova  Antigona je jedan  od nosećih stubova antičke kulture i predstavlja korjen pozorišta kakvo danas poznajemo. Antigonina pobuna protiv nemilosrdnog tiranina kao i njen tragičan kraj predstavljaju inspiraciju remek-djelima kroz vijekove.

U ovoj predstavi reditelj Nenad Todorović je uspio da na umjetnički način poveže tekst sa našim vremenom jer bez obzira na to što se radi o tekstu starom nekoliko hiljada godina, predstava obuhvata i probleme koji se tiču današnjeg svijeta.

Cijena ulaznice je 5,00 eura, a za đake, penzionere i studente 3 eura i biće u prodaji dva sata prije početka predstave.

U skladu sa mjerama i preporukama Ministarstva zdravlja, broj mjesta je ograničen. Rezervacije na broj telefona 032 304 140.

Obavezno je držanje distance, nošenje maski  i dezinfekcija ruku na ulaz u  zgradu Pozorišta.

Najčitanije