12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Omaž reditelju Zdravku Velimiroviću

poster KOTOR U POKRETNIM SLIKAMA

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“  i Crnogorska kinoteka organizuju u srijedu 21. marta 2018.g. OMAŽ REDITELJU ZDRAVKU VELIMIROVIĆU.

Kotor u pokretnim slikama naziv je revije kratkih dokumentarnih filmova koji će biti prikazani u sali kina „Boka“ od 19 sati.

U fokusu su dokumentarni filmovi koje je  Velimirović posvetio Kotoru i Boki Kotorskoj: Nokturno za Kotor i Dobrodošli u kotorski fjord

Film Kako sačuvati grad govori o Kotoru poslije razornog zemljotresa 1979. godine,a film  U spomen slavne mornarice Velimirović je posvetio  Bokeljskoj mornarici.

U ime organizatora prisutne će pozdraviti Dušan Davidović, predsjednik Savjeta kotorskog Kulturnog centra „Nikola Đurković“ i Andro Martinović, direktor Crnogorske kinoteke.

O životu i djelu poznatog režisera govoriće Ranka Velimirović, producent.

Ulaz je slobodan.

Zdravko Velimirović je rođen na Cetinju 11. oktobra 1930.g. Gimnaziju je završio u Kotoru gdje je proveo mnoge godine i često mu se vraćao.

Režirao je dokumentarne, televizijske i radio drame, kao i nekoliko igranih filmova za koje je dobio više od dvadeset nagrada i priznanja.

Za svoj doprinos Kotoru, 2ooo.g. dobio je nagradu“21. NOVEMBAR“.

Preminuo je u Beogradu 7. februara  2005.g.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije