12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Noć knjige u Tivtu

Noc knjige

Opština Tivat ove godine priključuje se manifestaciji „Noć knjige 2018”, koja se organizuje širom Crne Gore, petu godinu za redom i to u ponedjeljak 23. aprila, u organizaciji NVO „Kultura plus”. Opština Tivat jedan je od pokrovitelja manifestacije koja će okupiti oko stotinu učesnika. Ovim je povodom juče (četvrtak 19. april) u Crnogorskom narodnom pozorištu održana press konferencija, kojoj je prisustvovala sekretarka opštinskog Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, mr Dubravka Nikčević.

Manifestaciji se priključio veliki broj institucija i udruženja iz Tivta. Tako će u ponedjeljak 23. aprila, građani i posjetioci Tivta imati priliku uživati u brojnim sadržajima.

Organizator manifestacije će tivatskim školama, Narodnoj biblioteci Centra za kulturu Tivat i vrtiću „Bambi” pokloniti knjige, a biće nagrađen i najbolji program. Centar za kulturu Tivat će 23. aprila svim posjetiocima Narodne biblioteke pokloniti po knjigu, od 8:00 do 18:00h.

UČESNICI PROGRAMA „NOĆ KNJIGE” U TIVTU

JU Centar za kulturu Tivat u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i društvene djelatnosti – Promocija knjige „Crnogorska teokratija”, autora Radovana Radonjića, Multimedijalna sala, Opština Tivat, 23.04., 20:00h,;

JU SMŠ „Mladost”- Veče posvećeno knjizi, JU Muzej i galerija Tivat, Galerija Ljetnjikovca Buća, 23.04., 19:00h;

JU OŠ „Branko Brinić”- „Knjiga – šta je to”, prostorije škole u Radovićima, 23.04.,10:00h;

Vrtić „Knightsbridge School Montenegro” – „Avanture sa doktorom Susom”, prostorije škole, 23.04. 12:40h;

Vrtić „Kreativna čarolija” – „Maštam i pričam”, prostorije vrtića, 23.04., 13:00h.

Među učesnicima programa je i JU OŠ „Drago Milović” koja je ranije ovog mjeseca u saradnji sa NVO „Djeca Tivta” organizovala književno veče „Dobro došli u svijet knjige”. Povodom Svjetskog dana dječje knjige, učenici tivatske škole čitali su odlomke iz romana Anta Staničića, pisca za djecu iz druge polovine 20. vijeka, rodom iz Tivta.

Radio Tivat i Radio Dux priključuju su obilježavanju manifestacije, emisijom „Poezija u eteru”, te će slušaoci ovih radio stanica 23. aprila moći uživati i u poeziji.

*Noć knjige dio je UNESCO-ve manifestacije Svjetski dan knjige i autorskih prava, koja se obilježava svake godine 23. aprila jer su na taj dan umrli odnosno rođeni velikani svjetske književnosti – Servantes i Šekspir, ali i mnogi drugi poznati književnici.

Više o programima manifestacije možete pronaći na www.nocknjige.me i na Facebook stranici Noć knjige – Crna Gora.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije