Ministarstvo kulture podržalo projekte KC “Nikola Đurković”

Centar za kulturu Kotor

U sklopu Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. godinu, Ministarstvo kulture Crne Gore je Javnoj ustanovi Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor odobrilo dva projekta, u ukupnom iznosu od 6.000,00€.

Projekti koji su podržani su ”Bokeljska noć” u iznosu od 5.000,00€ i ”Stručno usavršanje bibliotekara za rad u platformi COBISS3” u iznosu od 1.000,00€.

“Realizacijom projekta Bokeljska noć, Ministarstvo kulture Crne Gore će sufinansirati ovu jedinstvenu manifestaciju, koja predstavlja nematerijalno kulturno dobro od nacionalnog značaja.

Projekat Stručno usavršanje bibliotekara za rad u platformi COBISS3 podrazumjeva stručnu edukaciju bibliotekara Gradske biblioteke i čitaonice Kotor za rad u platformi COBISS3, tj. pohađanje kurseva COBISS/Fond serijske publikacije i COBISS3 / Napredni.

Realizacijom ovog projekta bićemo u mogućnosti da korisnicima Biblioteke pružimo uslugu pretraživanja elektronskog kataloga serijskih publikacija i personalnih bibliografija naučnika i istraživača”, saopšteno je iz Kulturnog centra “Nikola Đurković”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.