12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

“Majstor priče i narodni tribun”

S . M. Ljubiša

Povodom Međunarodnog Dana knjige i autorskih prava, u JU Narodna biblioteka Budve će večeras u 18 časova biti otvorena izložba “Majstor priče i narodni tribun”, koja je istovremeno posvećena i 140-godišnjici smrti Stefana Mitrova Ljubiše.

“Stoga smo odlučili da ovogodišnji Dan knjige i autorskih prava posvetimo ovom velikanu južnoslovenskih književnosti, znamenitom Budvaninu – Stefanu Mitrovu Ljubiši. Nakon toga, u 19 h predstavićemo izdavačku djelatnost Narodne biblioteke Budve, učinke za godinu postojanja kao i planove za budućnost”, navodi se u saopštenju.

Izložba na panelima čija je autorka mr Božena Jelušić sadrži odlomke iz Ljubišinih pripovijesti, poslovice, pisma, političke stavove govore, ali i autografe, portrete, stare slike i fotografije Ljubišinog scenskog života i ovlašno prati hronološki slijed – od Ljubišinog rođenja do smrti. Izložbu “Majstor priče i narodni tribun” u holu Akademije znanja otvoriće dr Predrag Zenović i moći će se pogledat i tokom naredne dvije sedmice.

Predstavljanju izdavačke djelatnosti Narodne biblioteke Budve koja je pokrenuta aprila prošle godine, a zašta je i neposredni povod Međunarodni Sajam knjiga u Podgorici u maju mjesecu kada će Biblioteka predstaviti tri svoja izdanja od ukupno osam objavljenih do sada, prisustvovaće i autori čiji je Biblioteka izdavač.

O izdavačkoj djelatnosti Narodne biblioteke koja je za kratko vrijeme ostvarila impozantan rezultat govoriće mr Božena Jelušić, zatim Stanka Stanojević, lektorka i urednica izdanja, kao i autori objavljenih djela.v

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije