13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Kamerni orkestar Bitola i Vlatko Stefanovski na KotorArtu

Kamerni orkestar Bitola

Na 17. KotorArt Don Brankovim danima muzike nastupiće makedonski gitarista Vlatko Stefanovski. On će se 23. jula publici predstaviti sa Kamernim orkestrom Bitola.

Regionalno popularni muzičar i slavni makedonski gitarista Vlatko Stefanovski nastupiće na ovogodišnjim Don Brankovim danima muzike, u okviru Međunarodnog festivala KotorArt.

Kako su saopštili organizatori, Stefanovski će se publici predstaviti na koncertu pod nazivom “Rock Symphony”, koji će održati sa Kamernim orkestrom Bitola.

Taj makedonski ansambl, kako su kazali, broji preko 20 muzičara i izvešće najveće svjetske pop i rok hitove, 23. jula u Kotoru.

“Nastup Stefanovskog je svakako jedan od najznačajnijih programa koje smo pripremili za predstojeći Festival. Vjerujemo da će koncert Rock Symphony zaista biti pravo uživanje za publiku i sve posjetioce Kotora”, saopštila je Sara Lakičević, PR festivala KotorArt.

Organizatori ističu da je gitarista Vlatko Stefanovski poznat po posebnom stilu fuzione muzike – mješavini makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i savremenog roka.

Vlatko Stefanovski

“Osnivač je grupe Leb i sol, jednog od najznačajnih sastava muzičke scene bivše Jugoslavije, sa kojim je objavio 14 albuma i nastupao širom svijeta. Tokom solističke karijere sarađivao je sa vrhunskim umjetnicima kao što su: Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Gibonni, Jan Akkerman, Theodosii Spassov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Bojan Zulfikarpašić, Manu Katche, Toni Levin, i brojnim orkestrima i ansamblima. Autor je muzike za više filmova, baleta i pozorišnih predstava”, podsjećaju.

Kamerni orkestar Bitola, dodaju, osnovan prije nekoliko decenija, čine profesionalni muzičari.

“Repertoar tog makedonskog gudačkog orkestra obuhvata širok dijapazon muzičkih žanrova, od klasične pa sve do popularne muzike. Dosadašnji rad obilježili su koncerti u zemljama regiona, učestvovanje na brojnim festivalima klasične muzike, kao i saradnja sa mnogim solistima i dirigentima iz zemlje i inostranstva”, kazali su organizatori festivala.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije