“Jami distrikt” ide u Makedoniju i Rumuniju

Najnovije tivatska pozorišna koprodukcija izuzetno tražena na festivalima u regionu

Jami

Pozorišna predstava “Jami distrikt” u koprodukciji Ceentra za kulturu Tivat, nastavlja da dobija pozive za učestvovanje na pozorišnim festivalima u regionu. Tako će već 12.aprila učestvovati na Internacionalnom festivalu  “Faces without masks” u Skoplju, a 21.maja na Festivalu “Teszt” u Temišvaru.

Svoju turneju po festivalima predstava koja je radjena po tekstu Milene Bogavac a u režiji Kokana Mladenovića nastavlja s28.maja na Sterijinom pozoriju u Novom Sadu. “Jami distrikt” će  učestvovati 12. i 13. februara 2019. na festivalu “Festival de Liege” u Liježu – Belgija.

Pored gostovanja na Festivalima predstava će se igrati i u Beogradu i Tivtu, a u toku su  pregovori oko gostovanja u Ljubljani, Baru, Kotoru i drugim gradovima – saopšteno je juče iz Centra za kulturu Tivat koji je producirao ovaj veoma uspjeli komad zajedno sa Bitef teatrom, Beograd i Festivalom Maszk iz Segedin, te Think Tank Studiom iz Novog Sada.

Komad “Jami distrikt” je urnebesna ali i bijesno angažovana komedija, vrstan primer pozorišne satire, kako na planu teksta, tako i režije i glume. Fantazmagorija o otkriću ostataka praistorijskih stanovnika na području na koje plediraju tri susjedne balkanske države, opterećene vlastitim mitomanijama i uvjerenjima o tačnom toku istorije, pored naših vlastitih gluposti uključuje i međunarodnu zajednicu pozvanu da presudi. U “Jami distriktu”  igraju Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković. Muziku  koju na sceni direktno izvodi sastav “Vroom” je napisao Marko Grubić, a kostime uradila Ivana Nestorović. Ova predstava je za godinu dana postojanja, izvedena 36 puta. Igrana je u osam država i dobila je devet nagrada.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.