Izložba u Tivtu: “5 kuća: 1 puta 1 puta 3”

CZK Tivat

Otvaranje izložbe Vojislava Klačara, pod nazivom “5 kuća: 1 puta 1 puta 3”, u galeriji ljketnnjikovca Buća-Luković u Tivtu, biće upriličeno u petak 16. februara u 19 sati.

Izložbu koju organizuje JU „Muzej i galerija“ Tivat, otvoriće producent, mr Janko Ljumović.

Vojislav Klačar koji će se večeras po prvu put predstaviti crnogorskopj publici,  je umjetnik aktivan u oblasti višemedijskog stvaralaštva. Njegova višegodišnja umjetnička praksa „Kraljevina Koreta“ obuhvata: skulpture, crteže, digitalne slike, Internet prezentacije, video radove, performanse, dramske tekstove i pozorišne instalacije. Od 1995. godine Klačar živi i radi u Beogradu. „Kraljevina Koreta“ je izlagana na Oktobarskom salonu u Beogradu, a predstavljena je i publici u Helsinkiju, Lajpcigu, Berlinu, i to u formi izložbi, predstava, radio drama, itd.  Radovi koji će biti izloženi u „Muzeju i galeriji“ Tivat segment su „Kraljevine Korete“, koju čini kontinuirana praksa izvođenja političkih procesa unutar ove imaginarne države. Za njihove potrebe nastaju i mijenjaju se: političke partije i koalicije, njihovi programi, članovi, različiti dokumenti, sheme, mape, grbovi, odnosno, artefakti kao što su: kolaži, crteži, skulpture, tekstovi, itd.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.