Izložba skulptura i crteža “Kretanje”

izložba

Gradska galerija Kotor nastavlja izlagačku sezonu 2018. godine izložbom skulptura i crteža “Kretanje”, akademske vajarke Bojane Mašković, koje će biti otvorena u četvrtak 22. 02. 2018. godine u 19 sati.

Bojana Mašković je rođena 1985. godine u Beogradu. Diplomirala je 2010. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, smjer vajarstvo, u klasi profesora Nikole Vukosavljevića. Dobitnik je prve nagrade Bjelopoljskog likovnog proljeća za skulpturu (2009), prve nagrade SO „Savski venac” za skulpturu u metalu (2010) Beograd, i treće nagrade na „Telenor art recycling” konkursu za skulpturu (2012) Beograd. Izlagala je na većem broju kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Samostalno je izlagala četiri puta. Radi u Beogradu kao likovni terapeut u Centru za smještaj i dnevni boravak djece i omladine ometene u razvoju. Član je upravnog odbora Kulturno edukativnog centra Art. Živi na relaciji Beograd – Tivat.

Pored skulpture i crteža, bavi se keramikom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.