12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Hercegnovska Knjižara So u „Noći knjige 2018“

Velibor Fulurija

Knjižara So koja ove godine slavi 120 godina hercegnovskog knjižarstva, ne samo da će aktivno učestvovati u manifestaciji „Noć knjige 2018“, već će programom obradovati domaće i furešte – tokom cijele setemane!

Od 23. aprila do 28. aprila 2018. g, naime, u Knjižari So na glavnom hercegnovskom trgu – knjižarsku i pjesničku gvardiju držaće Velibor Fulurija, i to će upravo činiti u ginisovskim proporcijama.

Naime, za potrebe manifestacije „Noći knjige 2018“ knjižar i pjesnik, Velibor Fulurija, poput svojevremeno Marine Abramović u performansu „Umjetnik je prisutan“ – biće jedini u knjižarskoj butigi koja s dozvolom nasljednika slavi tradiciju najstarijeg regionalnog klasičnog knjižarstva.

Pjesnik i poliglota, koji osim srpskog govori francuski, engleski i njemački jezik, Velibor Fulurija će sam (!), cijele sedmice – govoriti o knjigama, svojim i tuđim, družiti se s poštovaocima pisane riječi i prijateljima Knjižare So.

Velibor Fulurija (1969), autor je zbirke soneta „Minotaur u španskoj koridi“ i zbirke soneta na francuskom i engleskom jeziku „C`est la Life“.

Knjižara So će, takođe, od 23. do 28. aprila 2018. svim kupcima knjiga Ljiljane Habjanović Đurović, Jasminke Petrović i Vesne Dedić – dijeliti njihove originalne autograme.

Ad finitum, svim posjetiocima a ne samo kupcima, Knjižara So će utiskivati spomen-pečat „120 godina hercegnovskog knjižarstva“ na sve donesene ili kupljene knjige. Tako će, tokom „Noći knjige 2018“ – izgledati originalno osmišljen Program Knjižare So.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije