16 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi neće dopustiti gašenje festivala “Bruna Špiler”

Bruna Špiler 2016.

Festival solo pjevanja “Bruna Špiler” ima podršku Opštine Herceg Novi i njegovog “gašenja” neće biti, konačni je zaključak razgovora predstavnika nevladine organizacije “Bruna Špiler” i lokalne uprave.

Na sastanku održanom u Kabinetu predsjednika Opštine istaknuto je da namjera lokalne uprave nikako nije da Festival prestane da traje, već da želi da pomogne njegovu realizaciju. Svih proteklih godina upravo je Opština Herceg Novi bila stalni partner, pomagala da “Bruna Špiler” živi i razvija se.

Kako smo obaviješteni iz NVO “Bruna Špiler”, poslije dosta razmišljanja i konsultacija sa članovima žirija došli su do zaključka:

“Da bi samom Festivalu više naneli štete nego koristi ukoliko bi sad počeli sa realizacijom. Odluka o gašenju je svuda već objavljena i naši kandidati su se već opredelili za neke druge destinacije. Ali ako imamo Vašu podršku, mogli bi svoj Jubilej pripremiti kako mu to i dolikuje, na najbolji način, sledeće godine ili eventualno da promenimo vreme održavanja za oktobar mesec.”

Iz “Brune Špiler” razumiju da je potrebno da ove godine apliciraju na Konkurs za raspodjelu sredstava iz Budžeta Opštine Herceg Novi opredijeljenih nevladinim organizacijama u 2017. godini, kako bi lokalna uprava mogla da na zakonom predviđen način podrži realizaciju festivala solo pjevanja.

Opština Herceg Novi će podržati i najavljenu objavu biltena o dosadašnjem radu Festivala i njegovim učesnicima.

Prema planu NVO “Bruna Špiler” promocija biltena bila bi propraćena koncertom nekog od nagrađenih kandidata sa predhodnih Festivala.

Komunikacija sa predstavnicima ove NVO biće nastavljena, u cilju pripremanja Jubileja, na radost takmičara i ljubitelja festivala solo pjevanja “Bruna Špiler”.

 

Najčitanije