13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Gitarom kroz svijet

Nađa u Stuttgart

Kulturni centar “Nikola Đurković” je tokom 2017. godine implementirao projekat Gitarom kroz svijet koji je sufinansiralo Ministarstvo kulture Crne Gore po Odluci o sufinansiranju programa i projekata od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno – umjetničkog stavarlaštva (muzička i muzičko-scenska djelatnost) u 2017. godini.

Aktivnosti  u okviru ovog projekta podrazumjevale su sufinansiranje učešća naše talentovane sugrađanke, muzičarke Nađe Janković na sljedećim međunarodnim seminarima, školama gitare i koncertu u Štutgartu:
• Pećki internacionalni gitarski festival 2017, koji se održao od 29.06 – 2.07. 2017. godine u Peći na Kosovu. Predavači su bili: Judicaël Perroy (Francuska), Stefan Schmidt (Njemačka), Ehat Musa(Francuska);
• Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća , koja se održala od 11-21.08. 2017. godine na Braču. Predavač je bio prof. Anders Miolin.
• Koncert u Štutgartu, 25. novembra 2017. godine, u organizaciji prof. Stefana Schmidta i Johannesa Monnoa, profesora na muzičkoj akademiji u Štutgartu (Staatliche Hochschule für Musik und Tanz Stuttgart).

Nađa J. Peć

“Cilj projekta je da podržimo našu talentovanu sugrađanku u razvoju i napredovanju njene buduće karijere kao profesionalne muzičarke”, saopštili su iz Kulturnog centra.

Najčitanije