12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Festival Male morske pjesme i priče u Budvi

Male morske priče

U saradnji NVO “Dramski studio Budva” i JU “Narodna biblioteka Budve” peti festival Male morske pjesme i priče biće realizovan u periodu od 26. do 31. marta.

Šestodnevnom programu Festivala prethodile su radionice kreativnog pisanja, a konkurs na temu “Glavni junak moje priče/pjesme” završen je 15.marta za osnovce dok je za srednjoškolce otvoren do 23.marta. Na konkurs je pristiglo vise od 200 dječijih radova iz zemlje ali i iz regiona, a odluku o najboljima donijeće žiri dječijeg književnog festivala.

Ovogodišnji, peti po redu Festival počeće u ponedjeljak 26.marta u 17h ekološkom radionicom nakon čega u 19h slijedi zvanično otvaranje i promocija Zbornika Festivala. Književnim kvizom kao i radionicom pisanja scenarija, program Festivala nastavlja u utorak od 16h do 19h i u srijedu u istom terminu, kada će, nakon radionice pisanja scenarija biti odigrana dječija predstava Dramskog studija Budva “Uspavanja ljepotica” u Cadmus sineplexu.

U četvrtak, 29. marta u terminima od 16h do 18h planirane su radionica crtanja, te radionica pisanja koje će voditi likovni umjetnik Simon Vučković i dječiji pisac Jasminka Petrović, a od 19h biće priređen okrugli sto na temu “Značaj drame u razvoju djeteta” – program koji je namijenjen odraslima.

Radionicom lutkarstva u petak od 15h nastavlja program festival “Male morske pjesme i priče”. Nakon radionice lutkarstva, u 17h biće priređena knjževna žurka i druženje sa piscima, gostima Festivala, a nakon toga uslijediće svečana dodjela nagrada – Mali od palube.

Posljednjeg dana festivala, u subotu, 31. marta povodom petogodišnjice Festivala u Cadmus sineplexu biće otvorena izložba fotografija koje su zabilježile sve važne trenutke u proteklih pet godina, a nakon toga gosti Festivala, nagrađeni učenici i organizatori ići će na tradicionalni književni izlet čime se okončava peti festival “Male morske pjesme i priče”.

Male morske priče program

U ovogodišnjem Festivalu će pored učenika, takmičara i organizatora učestvovati dječiji pisci Jasminka Petrović, Slobodan i Aleksandar Obradović, Vera Mačić i pisci Radinko Krulanović, Sanja Vilus, zatim dramaturzi Stela Mišković i Miloš Boreta, dr Siniša Jelušić, likovni umjetnici Simon Vučković i Sandra Đurbuzović, profesori Biljana Komarica, Sanja Vojinović, Mirjana Dajičić, Milena Radović Savić, Zorica Joksimović i Tanja Vujačić, zatim producent Mirela Adrović Šofranac, predsjednica OKB Katarina Vukadinović, biolog Nemanja Malovrazić i Anastasija Knežević, pobjednica srednjoškolskog kviza znanja.

Program Festivala će se odvijati u JU Narodna biblioteka Budve, u amfiteatru Akademije znanja, Cadmus sineplexu i Omladinskom klubu Budva.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije