15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Dodijeljene nagrade za likovno – literarni konkurs “Naša mila Boko”

Naša mila Boko – foto RH

Na ovogodišnji tradicionalni likovno – literarni konkurs “Naša mila Boko” se odazvalo 100 učenika svih osnovnih škola iz Boke Kotorske  poslavši svoje likovne radove i 49 učenika  iz novskih osnovnih škola  sa svojim književnim radovima.

Idejni tvorac likovnog konkursa, galerista, filatelista i pomorski kapetan Tomo Katurić, dodijelio je nagrade za najbolja tri rada na likovnom konkursu u iznosu od po 100 američkih dolara, kao i slikarski pribor učeniku čiji rad je odabran  za najbolje idejno rješenje, uz knjigu koju poklanja JUK Herceg fest – “Skiciranje, crtanje i slikanje”.

Tema likovnog konkursa je bila  “Bajke mog djetinjstva”, a stručni žiri su činili: Anita Šimić i Vojislav Kilibarda-magistri likovnih umjetnosti i Tomo Katurić-galerista, filatelista i pomorski kapetan.

U kategoriji likovni rad, nagrađeni su: Vujičić Dušan, učenik VI razreda OŠ “Orjenski bataljon” (mentor prof. Ćorović Aleksandra), Polina Manina, učenica VIII razreda, iz OŠ “Ilija Kišić” (mentor prof. Suzana Vuksanović) i Boško Matović, učenik I razreda OŠ “Dašo Pavičić” (mentor učiteljica Marica Bijelić)

Pohvalu za idejno rješenje rada dobila je učenica VIII razreda OŠ “Milan Vuković”, Ana Gubert (mentor prof. Mila Mračević).

S obzirom na veliki broj kvalitetnih radova, žiri je izdvojio i radove sljedećih učenica koje su nagrađene pohvalom, kao i knjigom “Akrilik slikanje”, a to su: Teodora Barbić, učenica V razreda OŠ “Branko Brinić” iz Radovića i Aleksandra Jovanović, učenica IX razreda OŠ “Milan Vuković”.

Najbolje literarne radove na temu “Bajke u mom svijetu”, nagradila je Javna ustanova kulture Herceg fest uz podršku Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, tabletom za prvonagrađeni rad i bluetooth zvučnicima za drugonagrađeni rad.

Stručni žiri u kojem su bili Olivera Doklestić-književnica, Špiro Živković-književnik i Ljubomir Ljubisavljević-profesor književnosti su odlučili da je najbolji rad u nižoj kategoriji, rad Sergeja Dragovića, učenika  VI razreda OŠ “Dašo Pavičić” (mentor prof. Sandra Seferović), dok je druga nagrada pripala Sofiji Vuičić, učenici VI razreda OŠ “Ilija Kišić” (mentor prof. Tamara Komar).

Za prvo mjesto u kategoriji viši razredi, žiri se odlučio da pripadne Kseniji Filipović, učenici VIII razreda OŠ “Ilija Kišić” (mentor prof. Tamara Komar), dok je drugonagrađeni rad pripao Ani Brajković, učenici VIII razreda OŠ “Ilija Kišić” (mentor prof. Tamara Komar).

Javna ustanova kulture Herceg fest uz podršku Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi je nagradila i profesore učenika koja su osvojila prva mjesta na konkursu.

Najčitanije