14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Dani ruske kulture u Herceg Novom od 7. do 14. aprila

Press

Manifestacija „Dani ruske kulture u Herceg Novom” počinje sutra i traje do 14. aprila, saopštili su predstavnici gradske Turističke organizacije koja je organizator programa.

Navedeno je da će se gosti iz Rusije predstaviti programom osmišljenim sa ciljem okupljanja državljana Rusije i popularizacije ruske kulture, duhovnosti, tradicije i umjetnosti.

Svečano otvaranje predviđeno je za 7.april u Galeriji “Josip Bepo Benković” gdje će biti postavljena izložba fotografija “U susret ruskom caru” posvećenih stradanju Romanovih. Posjetioci će moći da vide 50 fotografija predstavljenih kao četiri cjeline. Manifestaciju će otvoriti Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije.

Za 8 dana manifestacije biće upriličene pozorišne, plesne i filmske predstave, književni programi, izložbe, pjesničko veče “Pjesnici Crne Gore u slavu zlatnog doba ruske poezije” i sportska takmičenja.
Poseban segment činiće duhovni program koji pored vaskršnjih liturgija predviđa i veliko subotnje saborno krštenje oglašenih u moru.

Direktor TO Pavle Obradović kazao je da su za program izdvojili 10 hiljada eura, a dio sredstava će obezbijediti Opština Herceg Novi i predstavnici turističke privrede.

Obradović je odbacio navode da se manifestacija organizuje kao dio predizborne kampanje za izbor predsjednika Crne Gore.

“Apsurdno je i suštinski nemoguće povezati ova dva događaja”, kazao je Zoran Lazarević ispred Topaljske crkvene opštine koja je suorganizator manifestacije.

Izvor:S.K.

Najčitanije