7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Dani Beograda na 49. Prazniku mimoze

Praznik mimoze 2018. Abrum

Dani Beograda u okviru 49. Praznika mimoze počeće kabareom  “Halo Beograd”, koji je po tekstu Moma Kapora priredila sjajna glumica Rada Đuričin, a koji je na programu u ponedjeljak 5. februara u 20 sati u Dvorani Park.

Ova predstava je bazirana na vrcavim crticama o Beogradu i Beograđanima koje je Kapor godinama objavljivao u Politici, a zatim sabrao u tri knjige – 011, Istok-zapad i Halo Beograd.

Hroničar Beograda bio je prijatelj Rade Đuričin od studentskih dana, a beogradska glumica je Kaporove tekstove za scensko izvođenje adaptirala i ranije – bile su to popularne predstave  “011” i “Kraj vikenda” u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u kojima je igrala sa Mišom Janketićem.

U kabareu, čija je matična kuća beogradski teatar Madlenianum, pored Đuričin učestvuju i Borisa Singović i Vladmir Racković na gitarama.

Boris Singović je prije nekoliko godina sa Nebojšom Dugalićem imao veoma uspješan kabare “Da, to su bili dani“ i sa njime gostovao u Dvorani Park, gdje je naišao na odličan prijem hercegnovske publike.

Program Dani Beograda biće nastavljen 6. i 7. februara u Gradskoj kafani pod sloganom gastro veče u duhu Skadarlije. U programu će učestvovati UC “Talija”, starogradski orkestar, a za anegdote iz boemeskog života zaduženi su Ljiljana Jakšić i Milan Milosavljević. Pored toga, u gastro dijelu manifestacije biće predstavljeni specijaliteti srpske kuhinje.

Ulaznice za predstavu „Halo Beograd“ po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na blagajni Dvorane Park u terminima od 9 do 12 i od 18 do 20 časova i rezervisati  telefonom na broj 068/851-031.

Najčitanije