16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

,,Cargo“

cargo

U organizaciji OJU ,,Muzeji“  Kotor, 18. maja u 20 sati, u prostoru  Galerije solidarnosti u Kotoru, biće otvorena izložba fotografija autora Ljiljane Petrović, kostimografkinje i  redovne profesorice beogradskog Fakulteta primenjenih umetnosti i fotografa  Aleksandra Kostića, vanrednog profesora Fakulteta dramskih umetnosti  iz Beograda.

Interaktivni projekat ,,Cargo“ čine radovi-fotografije sa digitalnim printom na platnu i akvarel papiru, sa tekstilnim ručno rađenim aplikacijama i autentičnim vezom,  kao i stereo fotografije bilježene aparatom starim 50 godina.

Pored formalnih fotografija, ,,Cargo“ simbolizuje model putovanja uz pomoć sanduka koji predstavlja sklonište  i sigurnost, odlazak i povratak, maštu i stvarnost. Postavka komunicira sa publikom koja može da se nađe u ulozi aktera ili fotografa tako što fotografisanjem na izložbi  postaju dio ovog nesvakidašnjeg umjetničkog projekta.

Projekat ,,Cargo“ je u februaru ove godine, na 10. Festivalu vizuelnih umjetnosti u Teheranu (Iran) u konkurenciji 10650 prijavljenih umjetničkih radova iz 53 države, dobio glavnu nagradu ,,Zlatno drvo“ – ,,Golden Tooba“.

Izložbu prate kreativne  radionice, likovne, fotografske i filmske, u periodu  od 19. do 24. maja koje vode umjetnici Ljiljana Petrović i Aleksandar Kostić.

Izložbu ,,Cargo“ u Galeriji solidarnosti otvoriće crnogorski režiser Nikola Vukčević.

Najčitanije