Budva – „Ljubišini dani“ 27. i 28. februara

S . M. Ljubiša foto Boka News

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve 27. i 28. februara održaće se tradicionalna kulturna manifestacija „Ljubišini dani“.

Ovogodišnji program obuhvata naučni simpozijum, predstavljanje knjige i otvaranje izložbe.

Svečano otvaranje kulturne manifestacije „Ljubišini dani“ i naučnog simpozijuma “Stefan Mitrov Ljubiša: Intertekstualna interpretacija” zakazano je za 27. februar u 10 časova. Pored obraćanja gostiju i domaćina skupa, na otvaranju će nastupiti Srpsko pjevačko društvo “Jedinstvo” iz Kotora.

Treći međunarodni naučni simpozijum organizovan je na temu “Stefan Mitrov Ljubiša:”Intertekstualna interpretacija” ,i na njemu će svoje radove predstaviti sedamnaest eminentnih stručnjaka iz raznih oblasti književnosti i jezika iz Crne Gore i regiona.

Rad simpozijuma će se odvijati oba dana, a učesnici su podijeljeni u četiri sesije. Prve dvije sesije održaće se u Modernoj galeriji, treća u Spomen domu „Reževići“ u Reževićima, a posljednja u Spomen domu „Crvena komuna“ u Petrovcu.

U utorak, 27. februara, zakazano je prdstavljanje novog Prosvetinog izdanja Ljubišine „Skočidjevojke“, koje je priredila dr Mila Medigović Stefanović, a koje je objavljeno 2017. godine. O knjizi će govoriti prof. mr Vida Ognjenović i mr Božena Jelušić. Moderator je Stanka Stanojević, dok će odlomke iz pripovijesti čitati dramska umjetnica Radmila Knežević.

Drugog dana, 28. februara, u 19 časova u Spomen domu “Crvena komuna” u Petrovcu biće otvorena izložba “Svadbeni spomenar Paštrovića”, autorke dr Mile Medigović Stefanović.

Izložbu će otvoriti Jelena Đurović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.