15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Priređena dobrodošlica – Stigla prva grupa njemačkih gostiju

Turisti iz Njemačke
Turisti iz Njemačke

Prva organzovana grupa turista iz Njemačke koji će se ove godine odmarati u Crnoj Gori, stigla je danas iz Berlina i Lajpciga „embraerom E-195“ nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines (MA) na aerodrom Tivat. Za pedesetak Njemaca na aerodromu je priređen simobličan doček dobrodošlice uz piće i taktove popularnih melodija koje im je odsvirala Gradska muzika Budve.

Pomalo iznenađeni u početku, njemački turisti su se odmah raspoložili pa su neki od njih i zaigrali u aerodromskoj zgradi. Dobrodošlicu u Crnu Goru poželjeli su im Evald Kenig, generalni direktor agencije „Mac Sun Travel“ i Predrag Marković, komercijalni direktor MA, izrazivši nadu da će naconalni avioprevoznik koji će obavljati prevoz turista iz Njemačke i Crna Gora kao destinacija, ispuniti njihova očekivanja.

„Današnji let iz Berlina i Lajpciga je prvi u seriji od oko 60 čarter koje MA planira da ove sezone obavi sa njemačkog tržišta, za preko 5 hiljada turista koji će svoj odmor provesti u Crnoj Gori. Pored redovnih linija koje imamo za Frankfurt i Diseldorf, već od sutra uspostavićemo i čarter saobraćaj sa Štutgartom, Hanoverom i Nirnbergom.“ –kazao je Predrag Marković dodajući da će MA letjeti po dva nedjeljna čartera iz Njemačke za Tivat, u periodu do 15 juna, kao i u postsezoni od 15.septembra do 15.novembra.

Turisti iz Njemačke
Turisti iz Njemačke

„Izuzetno je, i za MA i za kompletnu našu turističku privredu, značajno što će se ovaj program odvijati u pred i postsezoni, jer će to uticati na produžetak glavne sezone i bolju posjećenost Crne Gore.“- istakao je Marković.

Čelnik „Mac Sun Travela“ Evald Kenig kazao je da aranžmane za Crnu Goru prodaju ne samo na njemačkom, već i tržištima Austrije i Švajcarske, te da očekuje da će ove godine dovesti oko 10 hiljada gostiju.

Turisti iz Njemačke
Turisti iz Njemačke

„Ovo je program za pred i postsezonu, a za sam špic u ljetnjim mjesecima nemamo goste jer su cijene u vašim hotelim još previsoke. Mislim ipak da nakon jedne ili dvije ljetnje sezone bez puno ruskih gostiju, će i cijene u vašim hotelima pasti dovoljno da one i u špicu sezone budu atraktivne za njemačke i austrijske turiste.“- istakao je Kenig. Njegova agencija već šest godina radi sa Crnom Gorom i svak godne bilježi rast sa prvobitnih 500 gostiju u 2010 na 10 hiljada koliko ih očekuju ove godine.

„Već planiramo i sezonu 2016 kada očekujemo d aćemo duplirati ovogodišnji učinak i dovesti oko 20 hiljada turista iz Njemačke, Austrije i Švajcarske.“- zaključio je Kenig dodajući da će osim boravka u hotelima, oni imati i veoma bogat program izleta i obilaska mnogih atrakcija u Crnoj Gori.

Najčitanije