15 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednice Opštine izrazila podršku radnicima Bolnice Meljine

Sastanak sa radnicima bolnice Meljine
Sastanak sa radnicima bolnice Meljine

Predsjednica Opštine Herceg Novi Nataša Aćimović sastala sa danas sa radnicima Bolnice Meljine. Tema sastanka koji je inicirao Sindikat Bolnice bila je teška situacija u kojoj se radnici nalaze.

Radnici su upoznali Predsjednicu Opštine  sa problemima sa kojima se susreću zbog neisplaćivanja zarada i istakli zabrinutost zbog toga što još nemaju zvanične informaciju o sudbini Bolnice.

Apelovali su na lokalnu vlast da učini sve što je potrebno da se ova situacija prevaziđe.

Predsjednica Opštine je kazala je da će lokalna uprava intenzivirati pregovore sa Vladom, kako bi se što prije našlo najbolje moguće rješenje da se izađe iz lošeg privatizacionog aranžmana. Naglasila je da je lokalna uprava na strani radnika i svjesna ozbiljnosti problema sa kojima se suočavaju. Opština u skladu sa svojim ovlašćenjima čini i činiće sve kako bi sačuvali Bolnicu u Meljinama.

Jasan i nedvosmislen stav Opštine Herceg Novi, koji je jednoglasno potvrđen na sjednici Skupštine opštine, je da ugovor o kupovini Bolnice u Meljinama treba raskinuti i naći novog, kvalitetnog partnera. Ovaj predlog upućen je Vladi i donijeta je odluka o raskidu privatizacionog ugovora, podsjetila je Aćimović. Dodala je da su tokom nedavnih posjeta Opštini premijer Milo Đukanović i ministar zdravlja Budimir Šegrt bili saglasni da je rješavanje pitanja Bolnice Meljine od velike važnosti za grad i da treba istrajati na raskidu ugovora.

Sastanak sa radnicima bolnice Meljine
Sastanak sa radnicima bolnice Meljine

Namjera od koje lokalna uprava ne odstupa je da u Meljinama mora ostati bolnica, te da tradicija i način rada ove zdravstvene ustanove potvrđuju da je ona neophodna za funkcionisanje našeg grada.

Najčitanije