15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

“MYBA Pop-Up Superyacht Show” među pet najboljih nautičkih manifestacija

PortoMontenegro

Uticajni specijalizovani portal www.yachtingpages.com , uvrstio je manifestaciju „MYBA Pop-Up Superyacht Show” koja se održava u elitnom nautičkom centru i marini za super jahte Porto Montenegro u Tivtu, među pet najboljih novih nautičkih sajmova i događaja povezanih sa jahting industrijom u svijetu.

“Unazad nekoliko godina Crna Gora postala je nova “vruća tačka” za superjahte na Mediteranu. Njene izvenredne prirodne ljepote, za jahte povoljna legislativa i fiskalna politika i brzo narastajuća kvalitetna infrastruktura, Crnu Goru čine idealnom destinacijom za jahte svih veličina. “MYBA Pop-Up Superyacht Show” koji se održava u Porto Montenegru je novi “biznis sreće biznis” događaj koji okuplja međunarodne brokere, agente i same jahte kojima se prikazuje ovdašnja infrastruktura u razvoju i izvanredni itinereri i područja za krstarenje u Crnoj Gori i okruženju. Posjetioci ovog sajma mogu ovdje očekivati format blizak drugim sličnim uspješnim nautičkim sajmovima, a što omogućava učesnicima da pogledaju i istraže sve veći broj jahti-učesnica, a sve to kombinovano sa raznim sastancima za umrežavanje poslovnih partnera i sjajnim zabavama.”- piše Yachtingpages.com o sajmu koji je u Tivtu premijerno priređen septembra prošle godine.

Lanjski „MYBA Pop-Up Superyacht Show“ u Porto Montenegru, okupilo je 29 brodova dužine između 24 i 50 metara, te preko 80 brokera, kapetana, agenata, zastupnika i predstavnika jahting industrije iz cijelog svijeta, koji su došli u Boku Kotorsku sa namjerom da istraže sve šanse i prednosti ovog područja za razvoj industrije čarterovanja jahti. Na impresivnoj listi posjetilaca tog trodnevnog događaja, bila su najpoznatija imena svjetske jahting i čarter industrije poput kompanija  „Edmiston“, „Northrop and Johnson“, „Camper and Nicholson“, „Ocean Independence“ i „Burgess“. Sajam se inače, održava u saradnji Porto Montenegra i prestižne međunarodne asocijacija jahting brokera MYBA.

Nautičku manifestaciju koja će svoje drugo izdanje ove godine u Tivtu imati od 2. do 5. septembra, Yachtingpages.com uvrstio je na listu top-pet novih jahting sajmova u svijetu, stavljajući ga iz bok sa Singapore Yach Show sajmom u Singapuru, China Internationa Boat Show u Šangaju, Sanctuary Cove Internatuional Boat Show u istoimenom prestižnom nautičkom centru južno od Brizbejna u Australiji i Qatar International Boat Show sajmom u Dohi.

Izvor:S. L.

Najčitanije