13.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Pet zlatnih sidara

portoTivatski nautički centar i marina za mega jahte Porto Montenegro potvrdio je svoj visoki renome jer je britanska Yacht Harbour asocijacija (TYHA) nakon ljetos obavljene provjere, zvanično potvrdila da Porto Montenegro i dalje ispunjava uslove da nosi najprestižnije njihovo obilježje – status marine sa pet zlatnih sidara. Inspekcijski tim TYHA je ljetos kroz četiri segmenta ocjenjivanja kvaliteta usluge, raspoloživih kapaciteta i ljubaznosti osoblja, Porto Montenegru dao ukupnu ocjenu 98 od mogućih 100, pa će tivatska marina i u naredne tri godine nositi prestižnu oznaku “Pez zlatnih sidara”, a koju je prvi put dobila 2011.
Britanska Yacht Harbour Asocijacija osnovana je kako bi na najefikasniji mogući način podržala razvoj nautičke industrije u svjetu. Cilj te asocijacije je da nautičarima obezbijedi marine najvišeg kvaliteta, u kojima će se razvijati i sprovoditi najveći nivo usluge.
Nagrada “Zlatno sidro”, u svojoj osnovi je volonterski program fokusiran na usluge u marini, te na obezbjeđivanje kvalitetne usluge veza za svakog vlasnika broda.Nagrada je ustanovljena 1988 i temelji se na kodeksu Yacht Harbour Asocijacije – kodeksu koji je usmjeren na dizajn, izgradnju i operativnost marina. Praksa dodjeljivanja “Zlatnog sidra” podrazumijeva kategorizaciju od jednog do pet zlatnih sidara, pri čemu je pet zlatnih sidara nagrada najvišeg ranga, te obilježje izvanrednog uspijeha u svim segmentima rada marine, što je slučaj sa marinom Porto Montenegro. Pored nautčkog centra u Tivtu, na istočnoj obali Jadrana sa ovim statusom mogu se podičiti još samo marine Mandalina i Punat u Hrvatskoj.
TYHA je Porto Montenegru dodijelila i “ICOMIA Clean marina Award” nagradu kao potvrdu da tivatski nautički centar zadovoljava sve standard u upravjanju otpadom, opasnim materijama i u oblasti zaštite životne sredine koje propisuje Međunarodni savjet marinske industrije (ICOMIA).

Najčitanije