14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Kotor za Radio Antenu M 5000 eur-a

A. Stjepčević predsjednik opštine Kotor
A. Stjepčević predsjednik opštine Kotor

Opština Kotor budžetom za 2015.godinu opredjelila je za medije finasisku pomoć za emitovanje programskih sadržaja od interesa za opštinu Kotor i njene građane u iznosu od 20.000 eura koji su shopping metodom (neposredno prikupljanje ponuda) raspodjeljena u prvom kvartalu ove godine.

Sa korisnicima sredstava Sekretarijat za kulturu i društvenu djelatnost opštine Kotor potpisao je Ugovore o dodjeli i načinu korištenja sredstava.

Kako Boka News saznaje među medijima kojima su dodijeljena, sredstva, našla se i podgorička radio stanica Antena M kojoj je dodjeljeno 5000 eura. Nameće se pitanje po kom osnovu je ova radio stanica dobila sredstva i na koji način će emitovati sadržaje od interesa za opštinu Kotor i njene poreske obveznike ?

U tom smislu još 5. maja e-mailom smo poslali pitanja gradonačelniku, dr. Aleksandru Stjepčeviću, vezano za aktuelnu temu i neka druga važna pitanja, pošto nismo bili u prilici pitati gradonačelnika, koji za šest mjeseci od kada je na čelu Grada nije održao niti jednu konferenciju za medije.

Odgovore na pitanja nismo dobili ni nakon dvadeste dana čekanja. Pitanja prenosimo integralno.

Poštovani gradonačelniče,

Dostavljam Vam nekoliko pitanja iz vaše nadležnosti, kako bi mogli informisati čitaoce portala www. bokanews. me

1. Koji su bili kriterijumi za raspodjelu sredstava medijima, shopping metodom, predviđenih Budžetom Opštine Kotor u iznosu od 20.000 eur-a.

2. Ako je formirana komisija ko su bili članovi komisije ili ste odluku donjeli Vi sa saradnicima ?

3. Kada i gdje je objavljen konkurs za dodjelu sredstava ? Koji su mediji dobili sredstva i u kom iznosu ?

4. Po kom osnovu ste rangirali koliko kome od medija dodjeliti sredstava ?

5. Prema kom kriterijumu i na osnovu čega je podgorički radio Antena M dobio 5000 eur-a.

6. Šest mjeseci će za nekoliko dana da ste prvi čovjek Opštine Kotor, što smatrate svojim najvećim uspjehom u prethodnom periodu ?

7. Što namjeravate napraviti u pripremi turističke sezone ?

8. Dokle se stiglo sa izgradnjom pothodnikom kako bi ubrzali protok saobraćaja kroz Kotor, sa izgradnjom žičare za San Đovani, pomorskim javnim prevozom među mjestima opštine Kotor?

 

 

Najčitanije